Acte necesare pentru eliberarea pasaportului la copii

Acte necesare pentru eliberarea pasaportului  la copii

Conform noii legi, copiii, indiferent de varsta, au nevoie de pasaport pentru a putea calatori in afara granitelor tarii.

Daca minorul n-are 14 ani, actele necesare sunt:

- dovada platirii taxelor (270 lei reprezinta costul pasaportului care se achita la unitatile CEC Bank si 32 de lei – reprezinta taxa consulara, care se achita la unitatile  CEC Bank sau la trezorerie)  in original (taxele trebuie completate pe numele minorului)

- cererea pentru eliberarea pasaportului care se depune personal  la serviciile publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple in a caror raza de competenta isi au domiciliul (in strainatate - la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale statului roman).

- certificatul de nastere al minorului, in original

- actul de identitate al parintilor sau al unuia dintre parinti sau tutorelui legal, in original

- declaratie privind acordul ambilor parinti pentru eliberarea pasaportului, efectuata in fata functionarului care primeste cererea

- daca este cazul, procura sau declaratia de acord a celuilalt parinte sau hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului (suplineste  acordul celuilalt parinte)

- pasaportul anterior al minorului, daca este cazul.

Atentie! La depunerea actelor, prezenta copilului este obligatorie; el va fi fotografiat (e bine sa fie imbracat cu ceva mai inchis la culoare) si  i se va lua amprenta digitala.

Actele necesare pentru eliberarea pasaportului electronic la minorii de minim 14 ani sunt:

- cartea de identitate in original

- actele de identitate ale parintilor in original

- declaratiile de acord ale parintilor  formulate in fata functionarului de la serviciul Pasapoarte

- dovada platirii taxelor (270 lei - reprezinta costul pasaportului care se achita la unităţile CEC Bank si 32 de lei – reprezinta taxa consulara, care se achita la unitatile  CEC Bank sau la trezorerie)  in original (taxele trebuie completate pe numele minorului)

- pasaportul anterior al minorului, daca este cazul

- daca parintii sunt divortati, cel caruia i-a fost incredintat copilul trebuie sa prezinte sentinta de incredintare definitiva  si va fi scutit de cererea acordului celuilalt parinte.

Prezenta copilului este obligatorie la depunerea actelor; el va fi fotografiat (e bine sa fie imbracat cu ceva mai inchis la culoare) si  i se va lua amprenta digitala.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa faci o calatorie in afara UE si ai nevoie de pasaport electronic? Daca nu ai...
Conform noii legi, copiii, indiferent de varsta, au nevoie de pasaport pentru a putea calatori in afara...
Ca sofer trebuie sa fii vigilent in trafic, mai ales ca drumurile sunt aglomerate iar accidentele rutiere...