Boboteaza 2021. Cum se va imparti apa sfintita in Bucuresti

Boboteaza 2021. Cum se va imparti apa sfintita in Bucuresti

Boboteaza va fi sarbatoritaanul acesta in conditii speciale de siguranta de catre Patriarhia Romana. Iata programul evenimentelor religioase care se vor desfasura la Catedrala Patriarhala din Bucuresti cu prilejul acestei mari sarbatori.

Astazi, in ajun, adica pe 5 ianuarie, a fost deja savarsita Slujba Sfintirii Mari a apei (Aghiasma Mare) in Catedrala Patriarhala pentru nevoile Catedralei. Tot azi, in Altarul de vara, a fost sfintita si o mare cantitate de apa, pentru a fi imbuteliata pana seara, in sticle de un litru.

Program Boboteaza, 6 ianuarie 2021:

- sticlele cu Aghiasma Mare, imbuteliate marti, 5 ianuarie, vor fi oferite credinciosilor prezenti la Catedrala Patriarhala in ziua de miercuri, 6 ianuarie, 2021, incepand cu ora 7:00, langa Altarul de vara. Credinciosii prezenti vor avansa pe un culoar bine marcat, pastrand distanta de 1,5 m in mers si purtand mastile de protectie. Accesul spre Catedrala Patriarhala se va realiza doar dinspre Piata Unirii. Dispre Strada 11 iunie, accesul va fi restrictionat (pe acest traseu va fi permisa doar coborarea dinspre Catedrala);

– intre 09:30 – 12:00 va fi savarsita Sfanta Liturghie in interiorul Catedralei Patriarhale, respectandu-se toate normele sanitare in vigoare;

– intre orele 12:00 – 13:00 va fi savarsita, iarasi, Slujba Sfintirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, intr-un vas unic de argint, in Pridvorul Resedintei Patriarhale.A poi, credinciosii prezenti vor fi binecuvantati prin stropire cu aceasta Aghiasma Mare .

– nu vor mai exista vase mari, asa cum se obisnuia in anii trecuti. Credinciosii vor primi Aghiasma Mare in sticle de un litru.A stfel, se va evita aglomeratia.

Citeste si: Boboteaza - Botezul Mantuitorului. Ce e bine sa faci de aceasta mare sarbatoare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei, dintr-un motiv sau altul, sa devii cetatean islandez? Daca da, te informam detaliat in acest articol...
Serviciul militar, in stare de normalitate, este voluntar in Romania, atat pentru barbati, cat si pentru femei....