Boboteaza

Lista articolelor despre boboteaza pe AflaCum.ro

Articole despre boboteaza

Citeste cele mai noi articole despre boboteaza publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre boboteaza, pe AflaCum.ro!

Boboteaza va fi sarbatoritaanul acesta in conditii speciale de siguranta de catre Patriarhia Romana. Iata programul evenimentelor religioase care se vor desfasura la Catedrala Patriarhala din Bucuresti cu prilejul acestei mari sarbatori.

Astazi, in ajun, adica pe 5 ianuarie, a fost deja savarsita Slujba Sfintirii Mari a apei (Aghiasma Mare) in Catedrala Patriarhala pentru nevoile Catedralei. Tot azi, in Altarul de vara, a fost sfintita si o mare cantitate de apa, pentru a fi imbuteliata pana seara, in sticle de un litru.

Program Boboteaza, 6 ianuarie 2021:

Boboteaza, Epifania sau botezul Mantuitorului Iisus Hristos este sarbatorita an de an pe data de 6 ianuarie. In aceasta zi, se incheie ciclul de 12 zile al sarbatorilor de iarna, inceput in ajunul Craciunului.

Semnificatia sarbatorii de Boboteaza. Pentru ortodocsi, aceasta zi inseamna botezul Mantuitorului in raul Iordan, interpretata ca prima Sa iesire in public. La catolici, Boboteaza presupune vizita magilor la nasterea Lui.

Ioan Botezatorul  a propovaduit venirea Mantuitorului, conform Bibbliei. El a fost cel care a anuntat, de fapt, venirea Lui si a indemnat iudeii la pocainta. Sfantul Ioan a fost considerat proroc si locuitorii din Ierusalim L-au urmat pentru a fi botezati de El in raul Iordan. Iisus a fost botezat de Ioan. La iesirea din rau, cerurile s-au deschis si Dumnezeu a trimis duhul Sfant pe pamant infatisat ca un porumbel.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.