Stai cu chirie? Fa-ti asigurare

Stai cu chirie? Fa-ti asigurare

Stai cu chirie? Afla ca ar fi indicat sa iti faci asigurare exact ca in situatia in care ai fi proprietar. In cele ce urmeaza, iti explicam de ce aceasta decizie iti poate fi favorabila.

Cand stai cu chirie intr-un apartament sau chiar la casa, ai parte de o cheltuiala importanta pe care n-o resimti atunci cand esti proprietar. Avansul catre proprietar, garantia si facturile restante pentru locuinta din care tocmai ai plecat te determina sa nu te mai gandesti si la o asigurare! Nu e tocmai cea mai buna alegere, deoarece evenimente neplacute si accidente pot aparea tot timpul. O inundatie, un incendiu, un scurt-circuit care sa-ti arda toata aparatura aflata in priza sau o defectiune din cauza unei furtuni nu sunt momente pe care le poti prevedea, asa ca ar fi bine sa fii cu un pas inaintea dezastrelor.

De ce sa iti faci asigurare chiar daca stai cu chirie:

Daune nedorite pentru vecini. Proprietarul apartamentului(casei)in care urmeaza sa locuiesti nu ava fi responsabil pentru daunele ce pot aparea din cauza fenomenelor meteo sau din cauza defectiunilor, asa ca va trebui sa te ocupi singur de cheltuielile pentru reparatii. De exemplu, daca atunci cand esti plecat de acasa, se sparge o teava si inunda locuinta de sub tine, va trebui sa platesti vecinului daune care sa acopere varuitul, schimbarea parchetului si poate chiar aparatura electrocasnica distrusa de apa ori mobilierul aflat in aceeasi situatie. Daca ai o asigurare, firma la care ai facut aceasta asigurare se va ocupa de tot.

Citeste si: Cum sa cumperi un apartament la jumatate din pretul pietei

Daune personale. Cu o asigurare la mana, poti recupera si pierderile proprii. Desigur, nu e vorba despre aceleasi obiecte, ci de o despagubire pe care firma asiguratoare va fi obligata sa ti-o ofere, pentru ca tu sa repari sau sa cumperi lucrurile distruse. Practic, scapi de orice cheltuiala deloc binevenita!

Asigurarea nu te costa mult. Poate crezi ca o asigurare iti va afecta bugetul. Verifica! E posibil sa iti poti permite una fara prea mare efort.

Citeste si: Cum sa obtii extrasul de carte funciara. Poti face asta de acasa!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Numerele legate de propria locuinta sunt utile cand vine vorba de urgente si de intretinerea acesteia. Iata...
In Romania peste un milion de clienti au apelat la serviciile unui asigurator pentru a incheia o...
Am cumparat, folosit, stricat, incercat, pretuit si aruncat multe feluri de tacamuri de-a lungul vietii. Asa am...