Cum sa cresti ierburi aromatice in interior cu lumina artificiala?

Cum sa cresti ierburi aromatice in interior cu lumina artificiala?

Ierburile aromatice sunt plante folosite in scopuri culinare si medicinale.

Majoritatea ierburilor cresc ca anuale si perene in aer liber in timpul lunilor de primavara si vara dar multe dintre ele pot fi crescute, de asemenea, in interior.

In mod traditional, ierburile erau puse pe pervazuri insorite din casa pentru a stimula cresterea. Cu toate acestea, cresterea sustinuta a ierburilor in interior necesita perioade lungi de lumina intensa. Pentru a se acomoda cerintelor de lumina ale ierburilor, multi gradinari folosesc lampi speciale de crestere a plantelor pentru a produce recolte de ierburi mai mari si mai sanatoase pe tot parcursul anului.

Foloseste aceste ponturi pentru a creste ierburi aromatice in interior cu lumina artificiala.

1

Alegera plantelor pentru cultivare

- Evalueaza ce plante vor prospera in mediul din interior. Nu toate ierburile cresc bine in interior. Anualele cu viata scurta precum coriandru, marar si creson nu produc culturi continue si nu sunt potrivite pentru cresterea in interior.

Pagina 1/9

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au constatat ca exista anumite condimente si ierburi aromatice care combat...
Eliminarea insectelor si a furnicilor, cu ajutorul produselor organice reprezinta o problema pentru gradinarii neexperimentati. Utilizand, in...
Depresia reprezinta o stare patologica care se manifesta prin lipsa poftei de viata, descurajare, mahnire, ganduri negative....