Frunze de vita de vie conservate

Frunze de vita de vie conservate

Folosite adeseori la rularea sarmalelor, frunzele de vita de vie pot fi conservate si intrebuintate iarna sau in alt anotimp in loc de varza.

Ingrediente:

- frunze de viata de vie

- frunze de menta

- sare

- apa.

Mod de preparare:

1

Se aleg frunze de vita tinere si sanatoase, care nu sunt patate cu sulfat de cupru sau mancate de insecte.

2

Se spala, se fac teancuri si se asaza intr-o covata sau intr-o oala mare.

3

Se toarna deasupra o saramura mai tare (50 g sare la 1 litru de apa) si se lasa astfel un sfert de ora.

4

Se scot, se asaza intr-un borcan de sticla sau de pamant smaltuit, cu frunze de menta printre ele, mai presarand si putina sare printre randuri.

5

Deasupra se toarna saramura, se apasa cu o scandurica, se leaga cu hartie pergament si se tine la rece.

Etichete: vita, menta, saramura, sare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de...
Pentru friganelele din creier, clasica paine este inlocuita cu o bucata creier de vita. Creierul se prajeste...
O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura...