Usturoi verde in otet

Usturoi verde in otet

Pentru ca sezonul usturoiului verde este foarte scurt si acopera doar o parte din primavara, ca sa nu ii duceti dorul in celelalte anotimpuri, il puteti conserva in otet.

Ingrediente:

- usturoi verde
- otet
- sare
- usturoi
- cateva boabe mustar.

Mod de preparare:

1

Se alege usturoi verde, care nu a facut capatana.

2

Se curata, se taie jumatate din lungimea cozilor si se opareste, lasandu-se cateva minute in apa.

3

Se scurge bine, se innoada fiecare fir in forma de opt si se asaza in borcan.

4

Se fierbe otetul cu sare, in poportie de 50 g sare la 1 litru de otet, iar dupa ce s-a racorit se toarna peste usturoi, puncand deasupra si cateva boabe de mustar.

5

Se capseaza borcanele si se tin la camara.

Mod de servire:

Se serveste pe langa friptura, dar se intrebuinteaza si la stufat, tinandu-se cateva ore in apa rece, ca sa piarda din acreala.

Etichete: usturoi, friptura, otet

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...
Siropul de usturoi este un adevarat medicament pentru organismul uman. Consumat sistematic are efecte benefice asupra sistemului...
Simti nevoia sa mananci ceva usor, gustos, sanatos si care se prepara in doar cateva minute? Iata...