Cum sa faci lecso picant

Cum sa faci lecso picant

Lecso este o mancare traditionala din Ungaria. Vorbim despre un ragut delicios sau o tocana de legume care contine, de obicei, ardei grasi, rosii, ceapa, sare si boia dulce/iute macinata. Mai jos ti-am pregatit o reteta simpla de lecso picant.

Lecso picant. Ingrediente pentru 8 litri:

- 5 kilograme de rosii;

- 3 kilograme de ardei grasi curatati;

- 4 ardei iuti / dupa gust;

- 3 capatani mari de usturoi;

- 100 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

- 3 linguri cu varf de sare neiodata;

- 15 linguri de zahar;

- 2 linguri de otet de masa 9%.

Lecso picant. Mod de preparare:

- spala legumele, eliminandu-le toate partile necomestibile;

- taie rosiile in bucatele;

- taie ardeii grasi in feliute;

- marunteste ardeii iuti;

- taie marunt usturoiul.

- transfera rosiile intr-un vas adanc(un tuci de 10 litri, de exemplu);

- fierbe rosiile pe foc mic, timp de 20 minute din momentul in care incep sa clocoteasca;

- amesteca des, pentru a evita arderea;

- adauga ardeii dulci;

- amesteca;

- fierbe amestecul inca 25 minute din momentul clocotirii. Nu uita sa maesteci des!

- adauga ardeii iuti, sarea, zaharul si uleiul;

- amesteca;

- fierbe tocana rezultata inca 6-7 minute;

- adauga usturoiul si otetul;

- amesteca bine, apoi fierbe lecso-ul pentru inca 5 minute;

- umple apoi borcanele sterilizate cu tocana fierbinte;

- pune capace sgterilizate borcanelor, inchizandu-le ermetic;

- intoarce borcanele cu gura in jos;

- inveleste borcanele cu o haina groasa/patura si lasa-le sa se raceasca;

- transfera conservele in locul de pastrare(beci, pivnita, debara).

Citeste si: Papricas de pui cu galuste

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta...
Ai cumparat o caserola de ciuperci, dar nu ai apucat sa faci o mancare din ele? Exista...
Prazul este o ruda aromata a cepei care poate aduce un plus de gust in supe, placinte...