Lecso picant. Ingrediente pentru 8 litri:
- 5 kilograme de rosii;
- 3 kilograme de ardei grasi curatati;
- 4 ardei iuti / dupa gust;
- 3 capatani mari de usturoi;
- 100 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;
- 3 linguri cu varf de sare neiodata;
- 15 linguri de zahar;
- 2 linguri de otet de masa 9%.
Lecso picant. Mod de preparare:
- spala legumele, eliminandu-le toate partile necomestibile;
- taie rosiile in bucatele;
- taie ardeii grasi in feliute;
- marunteste ardeii iuti;
- taie marunt usturoiul.
- transfera rosiile intr-un vas adanc(un tuci de 10 litri, de exemplu);
- fierbe rosiile pe foc mic, timp de 20 minute din momentul in care incep sa clocoteasca;
- amesteca des, pentru a evita arderea;
- adauga ardeii dulci;
- amesteca;
- fierbe amestecul inca 25 minute din momentul clocotirii. Nu uita sa maesteci des!
- adauga ardeii iuti, sarea, zaharul si uleiul;
- amesteca;
- fierbe tocana rezultata inca 6-7 minute;
- adauga usturoiul si otetul;
- amesteca bine, apoi fierbe lecso-ul pentru inca 5 minute;
- umple apoi borcanele sterilizate cu tocana fierbinte;
- pune capace sgterilizate borcanelor, inchizandu-le ermetic;
- intoarce borcanele cu gura in jos;
- inveleste borcanele cu o haina groasa/patura si lasa-le sa se raceasca;
- transfera conservele in locul de pastrare(beci, pivnita, debara).
Citeste si: Papricas de pui cu galuste