Maghiran. O reteta de neratat: Rulada de porc

Maghiran. O reteta de neratat: Rulada de porc


Maghiranul sau Majorana Hortensis  este o planta aromatica recunoscuta pentru parfumul delicat. Inca din vechime, aceasta minunatie a naturii a fost folosita pe post de condiment in diversele bucatarii ale lumii.

Carnea, ouale si branza se inteleg de minune cu maghiranul.

Azi, va prezentam o reteta in care aceasta planta aromatica are un rol important. Este vorba despre RULADA DE PORC.

Ingrediente:

-1 kg pulpa de porc,
-sare,
-o legatura patrunjel verde;
-o lingurita boia dulce/iute;
-piper negru proaspat macinat;
-2 linguri pasta de rosii;
-3 catei de usturoi;
-o lingurita fulgi chilli;
-o lingurita cimbru uscat;
-o lingurita maghiran uscat;
-3 linguri vin rosu;
-2oo ml apa;
-2 linguri miere;
-2 linguri sos soia;
-2 lingurite pudra ghimbir;
-o lingura otet balsamic.

Mod de preparare:


1
Pulpa de porc trebuie sa fie lata si subtire, asa ca aveti in vedere acest aspect atunci cand o taiati;

2
Dupa ce ati obtinut dimensiunea dorita, condimentati pulpa cu sare si piper;

3
Intr-un castron. amestecati pasta de rosii cu usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt, boiaua, fulgii de chilli, cimbrul, maghiranul uscat si vinul rosu;

4
Cu jumatate din acest amestec, ungeti carnea pe una dintre parti, dupa care rulati;

5
Legati bine rulada cu sfoara;

6
Ungeti cu restul de amestec rulada pe dinafara;

7
Asezati rulada intr-o tava unsa cu putin ulei;

8
Adaugati putina apa in tava;

9
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o puneti la cuptor la 180 grade Celsius, vreme de o ora;

10
Intre timp, amestecati intr-un castron 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de soia, 1 lingura otet balsamic si 2 lingurite pudra de ghimbir.

11
Dupa 1 ora scoateti folia de aluminiu, scurgeti tot lichidul din tava si o ungeti cu amestecul de miere.

12
O mai introduceti la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute (pana se rumeneste deasupra)

13
Scoateti sfoara si...gata!

De preferat, sa consumati rulada cu o garnitura! Pofta buna!

De retinut! Maghiranul are proprietati stomahice, antispastice si sedative. Spre exemplu, ceaiul de maghiran ajuta la inlaturarea oboselii si  alunga starile anxioase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...
Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se...