Cum sa alegi COSMETICELE. 9 produse de care nu ai nevoie

Cum sa alegi COSMETICELE. 9 produse de care nu ai nevoie

Publicitatea ne induce, de multe ori, in eroare! Mai ales cand cautam ceva cu adevarat special si nu suntem atenti la detalii. Produsele de infrumusetare, spre exemplu, sunt si vor fi intotdeauna la mare cautare! Ce trebuie sa stii e faptul ca exista pe piata o multime de creme inutile, masti si seruri care promit multe si reusesc foarte putine sau...nu fac nimic!

Iata o lista de produse cosmetice de care nu ai nevoie:

1. Balsam pentru varfuri despicate. Nu exista un remediu cosmetic pentru tratarea firelor de par despicate! Seruri si balsamuri din aceasta gama nu fac altceva decat sa ofere un efect vizual de remediere, lipind, de fapt, varfurile despicate, pentru un timp. Singurul lucru sanatos, in aceasta situatie, este o tunsoare.

2. Crema de maini, crema de picioare, lotiunea de corp. O alta inventie de marketing: oamenii au nevoie de creme distincte pentru diferitele parti ale corpului. Fata are nevoie de ingrijire speciala, insa, in cele mai multe cazuri, se poate utiliza un singur produs pentru intregul corp. Toate cremele hidratante si lotiunile functioneaza dupa acelasi tipar.

3. Samponul antimatreata. Atunci cand glandele sebacee functioneaza prost apare si matreata. Un sampon obisnuit nu te poate ajuta sa scapi de aceasta problema. In plus, un astfel de sampon iti va usca si mai mult scalpul. Lupta impotriva matretii cu un sampon medical special, recomandat de un dermatolog!

4. Lotiunea tonica. Lotiunea de improspatare faciala este considerata o metoda eficienta de curatare a tenului. Nu ai nevoie de asa ceva! Sapunul pentru fata este mult mai eficient. Acesta nu contine alcool, nu usuca pielea si are un nivel de PH neutru.

5. Balsamul de buze. Cei mai multi producatori de cosmetice sustin ca singura cale de a hidrata buzele este balsamul de buze. Nu e chiar asa! Unele balsamuri sunt eficiente, insa cele mai multe contin alcool, care usuca pielea. O alternativa la preturi accesibile este vaselina cosmetica sau ceara de albine cu o picatura de ulei de masline sau de nuca de cocos.

6. Crema de ras. Inainte de aparitia gelului de dus, crema de ras inmuia foliculii de par, permitand lamei de ras sa alunece, cu usurinta, pe piele. Acum nu mai e nevoie de ea! De ce? Gelul de dus contine mai multa glicerina si mai multe substante de hidratare decat crema de ras.

7. Crema anticelulita. Celulita nu dispare, folosind astfel de creme. Exista doar doua lucruri care lupta cu adevarat impotriva celulitei de pe fese: un stil de viata activ si o dieta sanatoasa. Poti incerca, de asemenea, diverse tipuri de masaj, deoarece acestea stimuleaza circulatia sangelui. Crema anticelulitica nu va face altceva decat sa inmoaie pielea un pic si sa dea un efect cosmetic de scurta durata.

8. Uleiul pentru cuticule. Folosind cateva picaturi de ulei special n-o sa ai o manichiura mai sanatoasa. Pentru asta ar fi bine sa utilizezi vaselina cosmetica si uleiurile naturale.

9. Masca pentru ten. Nu putem spune ca mastile sunt absolut inutile. Ele pot face pielea sa arate mai bine pentru o ocazie speciala. Pe termen lung, insa, nu ai nevoie de ele. Cele mai multe dintre ele sunt doar hidratante. Or, de ce sa te complici cand poti obtine un asemenea efect folosind o simpla crema?!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Machiajul este parte integranta din viata oricarei femei moderne. Conform anumitor studii, o reprezentanta a sexului frumos...
Femeile folosesc, in medie, 16 produse cosmetice in fiecare zi! Nu e de mirare, avand in vedere...