Reteta: Ciuperci cu sos de smantana

 Reteta: Ciuperci cu sos de smantana

Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip.

Daca vrei sa testezi o reteta delicioasa si hranitoare, noi iti propune, mancare de ciuperci cu sos de smantana.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare,
- marar tocat.

Mod de preparare:

1

Se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare.

2

Se curata, se rup picioarele, iar ciupercile mari se taie in patru sau in mai multe bucati, dupa marime.

3

Pe masura ce sunt curatate, se arunca intr-o cratita cu apa rece in care s-a pus putin otet si un praf de sare, pentru a nu se innegri inainte de a fi puse foc.

4

Indata ce sunt toate curatite, se pun in cratita sa se inabuse, cu unt si putina sare.

5

Se amesteca din cand in cand se fierb pana ce apa pe care au lasat-o este aproape scazuta.

Pagina 1/2
Etichete: ciuperci, sos smantana, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in...
Chiar daca rasolul de vita este mai tare ca si consistenta, el poate fi consumat fiert si...
Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa...