Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru rulada de carne se folosesc diverse umpluturi. Noi va propunem o reteta satioasa de care este greu sa te plictisesti vreodata.
Pentru rulada de carne se folosesc diverse umpluturi. Noi va propunem o reteta satioasa de care este greu sa te plictisesti vreodata.
Ingrediente:
- 750 g carne,
- 100 g slanina (sau maduva),
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 oua,
- o lingurita de verdeata,
- sare, piper,
- o Iingurita de ulei,
- 1/2 lingura faina,
- o lingura de untura.
Mod de preparare:
Se da prin masina de tocat, carne de porc sau de vitel, impreuna cu slanina si o felie groasa de paine, muiata in lapte si stoarsa.
Se adauga cepele taiate marunt si prajite in untura, un ou intreg si un galbenus, verdeata taiata marunt, sare si un praf de piper.
Din aceasta tocatura se face un sul gros, cam cat un pahar, care se tavaleste prin faina.
Albusul ramas se amesteca, fara sa fie batut spuma, cu o lingurita de ulei si un praf de sare.
Se unge rulada de carne cu albusul si se da la cuptor intr-o tava cu untura fierbinte. Se face un sos de ciuperci.
Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt.
Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina.
Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin patrunjel tocat fin.
Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne.
Se ia cu o Iingura pielita ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.
Cand rulada este aproape gata, se toarna deasupra si se lasa sa mai dea un clocot.
Mod de servire:
Rulada de carne se taie felii si se serveste cu sos de ciuperci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.