Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca reteta de fasole uscata cu ciolan este o adevarata specialitate traditionala, ce ar fi sa incerci si linte cu slanina afumata, care e la fel de gustoasa.
Daca reteta de fasole uscata cu ciolan este o adevarata specialitate traditionala, ce ar fi sa incerci si linte cu slanina afumata, care e la fel de gustoasa.
Ingrediente:
- 500 grame linte,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.
Mod de preparare:
Se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea. Se tine doua ore in apa calduta.
Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget.
Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul.
Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit, se ia spuma.
Separat se prajeste in untura o ceapa taiata marunt si se pune in oala, dupa ce lintea a inceput sa fiarba, impreuna cu slanina afumata, taiata marunt, o lingura de bulion, o frunza de dafin; spre sfarsit se pune sarea.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.