Cum sa cresti muguri de linte. Pasi:
- alege lintea. Poti folosi linte de orice fel(maro, rosie sau verde);
- spala bine lintea. Pune bobitele de linte intr-o strecuratoare cu gauri mici si spala-le sub jet de apa rece. Indeparteaza orice impuritate;
- pune lintea intr-un borcan curat;
- adauga apa calduta peste linte(trebuie sa fie complet acoperita);
- acopera borcanul cu o bucata de tifon/muselina. Fixeaza materialul pe gura borcanului cu un elastic sau cu o sfoara. Nu folosi in niciun caz un capac clasic!
- tine lintea la inmuiat. Lasa borcanul cu linte intr-un loc cald. Lintea trebuie sa se inmoaie minimum 8 ore pentru a germina asa cum trebuie;
- a doua zi, scurge apa din borcan, folosindu-te de o strecuratoare;
- lasa lintea la incoltit. Odata ce ai scurs apa, pune borcanul(tot la cald) pe o parte cu tifonul aplicat. Nu tine lintea in bataia directa a razelor solare!
- clateste si scurge lintea in mod regulat. In fiecare zi, scoate lintea din borcan si clateste-o bine. Astfel, va ramane umeda si va continua sa germineze. Indeparteaza lintea care nu germineaza(care nu a inceput sa incolteasca);
- intoarce mugurii in borcan. Asa ii vei ajuta sa se dezvolte;
- foloseste mugurii de linte. Mugurii sunt gata de folosit la mancare cand ajung la o inaltime de 3 centimetri, adica dupa 2-3 zile de germinare. Poti adauga mugurii de linte in salate proaspete, in senvisuri, in sucuri si in diverse mancaruri gatite(supe, tocane etc).
- mugurii pot fi pastrari la rece intr-un vas acoperit maximum o saptamana. Nu uita sa ii clatesti o data la doua zile!
Citeste si: Cum sa faci salata de linte