Reteta: Pilaf de dovlecei cu sos de rosii

 Reteta: Pilaf de dovlecei cu sos de rosii

Pentru pilaful cu legume, in aceasta reteta leguma predominanta sunt dovleceii.

Ingrediente:

- 3 dovlecei mijlocii,
- o ceasca orez,
- o ceapa,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- marar tocat,
- 2 cesti cu apa.

Mod de preparare:

1

Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei.

2

Se adauga orezul si se prajeste usor.

3

Se pregateste orezul. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei, se adauga orezul si se prajeste usor.

4

Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii, impreuna cu uleiul in care au fost prajiti, se adauga apa, doua cesti la o ceasca de orez.

5

Se potriveste de sare. Se acopera, se lasa sa fiarba la cuptor, la foc mic o jumatate de ora.

6

Pilfaful de dovlecei este gata cand bobul de orez se striveste usor intre degete.

Mod de servire:

Se serveste cu sos de rosii pregatit din rosii fierte cu sare, zahar, faina si o frunza de telina.


Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate...
O mancare de legume mai putin obisnuita este pilaful de praz. Ingrediente: - 6 fire de praz,...
Hribii se pot prepara la cuptor cu sos, dar le fel de gustosi sunt cu orez. Iata...