Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
In magazine exista o varietate de sosuri gata preparate, dar evident, cel mai gustos si mai sanatos e cel facut in casa.
In magazine exista o varietate de sosuri gata preparate, dar evident, cel mai gustos si mai sanatos e cel facut in casa.
Iata o reteta simpla de sos pecare o poti folosi la paste, pizza dar si la alte mancaruri precum lasagna.
Ca reteta de sos sa iasa cum trebuie este nevoie de urmatoarele ingrediente:
- cca 2kg de rosii coapte
- 5- 6 catei de usturoi
- 150 ml ulei de masline
- 12 frunze proaspete de busuioc
- ½ lingurita de sare
- piper dupa gust
Mod de preparare:
Rosiile se curata de piele si se taie in 4. Semintele se lasa pentru ca dau o aroma intensa sucului.
Usturoiul se taie in bucati mai mici.
Intr-o oala se pune uleiul de masline si se lasa la incins. Se pune usturoiul si se caleste putin, dar astfel incat sa nu se rumeneasca. Se adauga rosiile si se piseaza folosind o presa de cartofi.
Compozitia se va lasa la foc mare pentru cca 10 min. (daca incepe sa sara sos din oala, se pune un capac sau se da focul mai incet).
Se adauga frunzele de busuioc, sarea si piperul si se opreste focul.
Dupa ce se raceste se paseaza totul folosind un blender pentru a obtine un piure. Gata facut piureul de rosii, poate fi pastrat la rece pentru mai multe zile.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.