Tocanita de legume! Mancare de post

Tocanita de legume! Mancare de post

Una dintre mancarurile cele mai indicate in perioada de post sau pentru copii este tocanita de legume!

Este o reteta care se prepara usor, putand folosi aproape orice fel de legume!

Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente:
- 2 cartofi
- un dovlecel
- 2 morcovi
- un praz
- 2 cepe mari
- ulei de masline
- patrunjel
- bulion
- sare
- apa

Mod preparare:

1

Se spala, se curata si se toaca legumele.

2

Punem o oala pe aragaz si punem la incins uleiul de masline.

3

Cand s-a incins se adauga mai intai ceapa si se lasa sa se caleasca putin.

4

Adaugam si restul legumelor. Le lasam sa se soteze putin, aproximativ doua minute, amestecand din cand in cand in ele.

5

Se adauga apa si sarea. Apa trebuie adaugata astfel incat se depaseasca legumele cu doua degete. Se lasa la fiert 30-40 de minute.

6

Dupa ce au fiert legumele se adauga bulionul, dupa gust. Aproximativ doua linguri de bulion. Se mai lasa 5 minute la fiert.

7

In acest timp se toaca marunt o legatura de patrunjel, care se adauga in tocanita dupa ce s-a oprit focul.

Se poate servi cu mamaliga sau cu paine si muraturi.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pastele integrale cu legume reprezinta o masa delicioasa, satioasa si usor de preparat. De asemenea, pastele integrale...
Fructele si legumele sunt alimente importante in cadrul multor diete. Nu toate, insa. Anumite fructe si legume...
Gradinaritul a fost, este si va fi un mod de viata in zonele rurale ale Romaniei. Fie...