Cum sa faci TOCANITA de FASOLE cu CHORIZO

Cum sa faci TOCANITA de FASOLE cu CHORIZO

Fasolea reprezinta unul dintre alimentele extrem de apreciate de catre romani. In mod traditional,  savuram aceasta leguma minunata in iahnie, in ciorba sau sub forma de fasole batuta. Astazi, va prezentam o reteta oarecum alternativa la clasica iahnie de fasole: tocanita de fasole cu chorizo!

Ingrediente:

- 400 grame de fasole gigant conservata (sau fasole alba);

- 250 grame chorizo (sau carnat afumat);

- o lingura de ulei;

- 3 catei de usturoi;

- o ceapa;

- coaja de la o lamaie;

- piper;

- sare;

- 400 grame rosii in bulion;

- 500 grame supa de pui sau legume (se poate folosi cub concentrat dizolvat in apa);

- cimbru(cateva crengute);

Mod de preparare:

- toaca ceapa marunt si usturoiul felii;

- taie chorizo felii si se prajeste-le cateva minute, intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu, pana devin aurii. Apoi, scoate-le pe o farfurie;

- in aceeasi tigaie, adauga ceapa si usturoiul pe care le vei cali cateva minute, pana se inmoaie. Apoi, adauga rosiile tocate, supa, cimbrul, coaja de lamaie, chorizo si fasolea;

- vei aduce compozitia la punctul de fierbere, vei reduce focul la minim, vei acoperi si vei lasa la gatit 75 minute. Din cand in cand, vei amesteca;

- adauga sare si piper; Gata! Se serveste cu paine si salata simpla.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zacusca -un aperitiv foarte apreciat de romani, pe care gospodinele desavarsite il prepara in fiecare an, in...
Gospodinele din Romania sunt artiste in prepararea fasolei. Iahnia si cea batuta sunt printre preferate. Pentru un...
Fasolea nefiarta suficient provoaca gaze in exces. Dar pana sa ajungi la fierbere, trebuie sa o inmoi...