Ingrediente:
- 400 grame de fasole gigant conservata (sau fasole alba);
- 250 grame chorizo (sau carnat afumat);
- o lingura de ulei;
- 3 catei de usturoi;
- o ceapa;
- coaja de la o lamaie;
- piper;
- sare;
- 400 grame rosii in bulion;
- 500 grame supa de pui sau legume (se poate folosi cub concentrat dizolvat in apa);
- cimbru(cateva crengute);
Mod de preparare:
- toaca ceapa marunt si usturoiul felii;
- taie chorizo felii si se prajeste-le cateva minute, intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu, pana devin aurii. Apoi, scoate-le pe o farfurie;
- in aceeasi tigaie, adauga ceapa si usturoiul pe care le vei cali cateva minute, pana se inmoaie. Apoi, adauga rosiile tocate, supa, cimbrul, coaja de lamaie, chorizo si fasolea;
- vei aduce compozitia la punctul de fierbere, vei reduce focul la minim, vei acoperi si vei lasa la gatit 75 minute. Din cand in cand, vei amesteca;
- adauga sare si piper; Gata! Se serveste cu paine si salata simpla.
Pofta buna!