Bronal

Citeste prospectul medicamentului Bronal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Rinita alergica, urticarie, edem angioneurotic, intepaturi de insecte, dermita atopica, bronsita alergica, astm bronsic alergic.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand 60 mg terfenadina (cutie cu 20 buc.).

Actiune terapeutica: Antihistaminic, actionand ca antagonist selectiv al receptorilor histaminici H1. Dupa administrare per os, Bronal este bine absorbit din tractul gastro-intestinal si distribuit in tesuturile corpului. Produsul patrunde putin in S.N.C. si nu produce depresia acestuia.

Spre deosebire de alti inhibitori H1, terfenadina nu determina sedarea sau reducerea performantelor psihomotorii si nu are efecte antiserotoninice sau antiadrenergice. Nu s-au constatat interactiuni intre terfenadine si agenti depresanti ai S.N.C., nu interactioneaza cu alcoolul si benzodiazepinele. Timpul de injumatatire plasmatica al terfenadinei este de 4-5 ore, dar efectul antihistaminic persista inca 12 ore datorita metabolitilor activi. Produsul este excretat prin fecale (60%) si urina (40%).

Mod de administrare: Adulti: per os, 60 mg (1 comprimat) de 2 ori pe zi. Copii 6-12 ani: 1/2 comprimat (30 mg) de 2 ori pe zi.

Reactii adverse: Cefalee, uneori tulburari gastro-intestinale.

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la produs, in cursul sarcinii.

Producator: Galenika

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Dasselta Comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Dasselta se...
Citeste prospectul medicamentului Rhinocart® Aqua 50 mcg/doza, 100 mcg/doza si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Nasivin, solutie externa si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare