Rinita

Lista articolelor despre rinita pe AflaCum.ro

Articole despre rinita

Citeste cele mai noi articole despre rinita publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rinita, pe AflaCum.ro!

Rinita alergica este o boala inflamatorie a mucoasei nazale, care apare datorita unor reactii imunologice excesive in prezenta unor substante straine denumite alergeni (praf, polen, mucegai, puf, pene, par, scame) si care se manifesta prin stranut, secretii nazale apoase si obstructie nazala. Iata cum se trateaza rinita alergica:

1. Indepartand alergenii din locuinta

Imbaiati des animalele de companie, pentru a indeparta parul, ce poate cauza iritarea mucoasei nazale si poate declansa rinita alergica.

Rinita este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale de origine infectioasa sau alergica. In popor, boala mai este cunoscuta ca guturai. 

Rinita , indiferent de tipul ei( infectioasa sau alergica), poate afecta foarte tare calitatea vietii pacientilor, prin perturbarea somnului, favorizarea somnolentei diurne, a problemelor de concentrare,cresterea iritabilitatii si scaderea calitatii mirosului. Mai mult, studiile arata faptul ca pacientii cu rinita non-alergica au un risc semnificativ mai crescut de a dezvolta astm si vice-versa. 

In cazul rinitei alergice lucrurile sunt mai clare. Pentru a preveni aceasta afectiune incearca sa nu te expui la praf. Spala frecvent, cu apa fierbinte, lenjeria de pat si incearca sa mentii aerul cat mai curat in camera.

Citeste prospectul medicamentului Rhinocart® Aqua 50 mcg/doza, 100 mcg/doza si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Rinita alergica si non-alergica sezoniera si perena. Tratamentul polipilor nazali. Prevenirea aparitiei polipilor nazali, dupa polipectomie.

Forma de prezentare: Spray nazal.

Citeste prospectul medicamentului Nasivin, solutie externa si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Rinita acuta, inflamatia sinusurilor paranazale, siringita, otita medie.

Contraindicatii:

Citeste prospectul medicamentului Hismanal, tablete secabile si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hismanalul este indicat in tratamentul rinitei alergice sezoniere si perene, conjunctivitelor alergice, urticariei cronice si al altor afectiuni alergice.

Prezentare farmaceutica: Hismanal este un antagonist histaminic H1, pentru uz oral. Hismanal este disponibil sub forma de tablete secabile si sub forma de suspensie alba. Fiecare tableta contine 10 mg de astemizol.

Citeste prospectul medicamentului Fexofenadin Sandoz 120 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Ameliorarea simptomelor asociate cu rinita alergica sezoniera.

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Dasselta Comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Dasselta se...
Citeste prospectul medicamentului Bronal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinita alergica,...
Indicatii: Administrare nazala: rinita alergica perena; rinita alergica sezoniera (de ex. febra fanului). Administrare oftalmica: tratamentul simptomatic...
Pressing, comprimate efervescente, 10 mg vindeca rinita si unele forme de urticarie. Indicatii terapeutice: Tratamentul simptomatic al...
Cititi prospectul medicamentului Aerius. Acesta este folosit in tratarea rinitei alergice sau a urticariei idiopatice cronice. Comprimate...