Dasselta Comprimate

Citeste prospectul medicamentului  Dasselta Comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Dasselta se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica si urticarie.

Dasselta este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate (5 mg).

Dasselta este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Dasselta este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Aerius. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Dasselta?

Dasselta se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale provocata de o alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (o afectiune a pielii cauzata de o alergie, avand simptome precum mancarime si papule urticariene).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Dasselta?

Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si mai mult) este de un comprimat o data pe zi.

Cum actioneaza Dasselta?

Substanta activa continuta de Dasselta, desloratadina, este o substanta antihistaminica. Aceasta actioneaza prin blocarea receptorilor pe care se fixeaza în mod normal histamina, o substanta din organism care provoaca simptome alergice. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu îsi poate face efectul, ceea ce determina o reducere a simptomelor alergice.

Cum a fost studiat Dasselta?

Dat fiind ca Dasselta este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Aerius. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc în organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Dasselta?

Întrucat Dasselta este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Dasselta?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Dasselta are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Aerius. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în cazul Aerius, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Dasselta.

Alte informatii despre Dasselta

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Dasselta, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 28 noiembrie 2011.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Dasselta, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 10-2011.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Bronal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinita alergica,...
Pressing, comprimate efervescente, 10 mg vindeca rinita si unele forme de urticarie. Indicatii terapeutice: Tratamentul simptomatic al...
Citeste prospectul medicamentului Rhinocart® Aqua 50 mcg/doza, 100 mcg/doza si afla pentru ce este indicat si cum...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare