CYCLOGYL

Citeste prospectul medicamentului Cyclogyl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza: obtinerea midriazei si cicloplegiei in scop diagnostic.

Contraindicatii: Nu va fi utilizat in glaucomul cu unghi ingust.

Precautii: Midriaticele si cicloplegicele vor fi folosite cu prudenta la pacientii in varsta sau la cei cu presiunea intraoculara crescuta. Se recomanda examinarea tonometrica inainte de instilarea oculara a picaturilor. Absorbtia sistemica a produsului poate fi mult diminuata prin comprimarea sacului lacrimal timp de 1-2 minute pe durata instilarii picaturilor in ochi si imediat dupa aceea. Comprimarea sacului lacrimal determina blocarea trecerii picaturilor spre mucoasa nazo-faringiana care reprezinta o suprafata mai mare de absorbtie. Procedeul este recomandat atunci cand se foloseste solutie de concentratie 2% si cand picaturile sunt instilate la copii.

Reactii adverse: Cresterea presiunii intraoculare. Intrebuintarea ciclopentolatului a fost asociata cu reactii psihotice si tulburari comportamentale la copii, in special cand concentratia folosita a fost de 2%. S-au semnalat de asemenea cazuri de ataxie, vorbire incoerenta, agitatie, halucinatii, lipsa capacitatii de orientare in timp si spatiu, imposibilitatea recunoasterii unor persoane si tahicardie.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Rapiscan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Rapiscan este utilizat...
Citeste prospectul medicamentului Optison si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Optison este o...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare