Diagnostic

Lista articolelor despre diagnostic pe AflaCum.ro

Articole despre diagnostic

Citeste cele mai noi articole despre diagnostic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre diagnostic, pe AflaCum.ro!

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Citeste prospectul medicamentului Rapiscan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rapiscan este utilizat numai în scop de diagnostic.

Rapiscan este o solutie injectabila care contine substanta activa regadenoson.

Citeste prospectul medicamentului Optison si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Optison este o suspensie injectabila, continand microsfere (granule foarte mici) de albumina umana tratata la cald, care au ca substanta activa perflutren gaz.

Pentru ce se foloseste Optison?

Citeste prospectul medicamentului Cyclogyl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza: obtinerea midriazei si cicloplegiei in scop diagnostic.

Contraindicatii: Nu va fi utilizat in glaucomul cu unghi ingust.

Precautii: Midriaticele si cicloplegicele vor fi folosite cu prudenta la pacientii in varsta sau la cei cu presiunea intraoculara crescuta. Se recomanda examinarea tonometrica inainte de instilarea oculara a picaturilor. Absorbtia sistemica a produsului poate fi mult diminuata prin comprimarea sacului lacrimal timp de 1-2 minute pe durata instilarii picaturilor in ochi si imediat dupa aceea. Comprimarea sacului lacrimal determina blocarea trecerii picaturilor spre mucoasa nazo-faringiana care reprezinta o suprafata mai mare de absorbtie. Procedeul este recomandat atunci cand se foloseste solutie de concentratie 2% si cand picaturile sunt instilate la copii.

Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine.

Este cauzata de un tip de celule cancerigene, care ataca globulele albe din sange. Acest lucru incepe cu producerea de cantitati anormal de mari de globule albe, in organism, care au rolul de a lupta impotriva organismelor straine, ce invadeaza corpul uman.

Daca globulele albe din sange nu se dezvolta normal, acest lucru duce la lipsa lor de energie in lupta impotriva bacteriilor, avand ca rezultat slabirea sistemului imunitar si implicit existenta unui numar prea mare de globule albe, care se ingramadesc in maduva osoasa, pana cand nu mai exista spatiu suficient pentru alte globule.

Diabetul este numit „criminalul tacut”, deoarece cei care sufera de aceasta boala, in general, trec cu vedere simptomele.

Daca la inceput pot fi confundate cu mici probleme de sanatate, lasate netratate pentru o mai lunga perioada de timp, simptomele diabetului pot duce la complicatii serioase. Diabetul apare atunci cand pancreasul nu mai produce insulina (diabet tipul 1) sau cand corpul nu recunoaste si nu foloseste insulina produsa ( diabet de tip 2).

Insulina este un hormon care ajuta la transportarea glucozei si la absorbtia acesteia de catre diferite celule ale corpului, care o transforma in energie. Atunci cand insulina nu este produsa sau nu este folosita de catre organism, celulele corpului nu pot absorbi glucoza necesara pentru producerea de energie, acest lucru ducand la probleme de sanatate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prostata este o parte a sistemului reproducator masculin, care inmagazineaza 25-30% din sperma si ajuta la ejaculare. ...
Dislocarea unui umar poate fi foarte dureroasa si se recomanda punerea imediata la loc a acestuia, pentru...
Leucemia este o boala a celulelor sangelui care, din nefericire, inca nu are un tratament care sa-i...