Claritine , tablete

Prospect medicament Claritine, tablete. Acest medicament este folosit in rezolvarea simptomelor asociate rinitei alergice, cum ar fi stranutul, rinoreea, pruritul nazal, precum si pruritul si usturimea oculara. Claritine este de asemenea indicat in rezolvarea semnelor si simptomelor urticariei cronice si altor afectiuni alergice dermatologice.

Compozitie: Loratadina.

Actiune: Antihistaminic triciclic eficace cu durata lunga de actiune si cu activitate periferica selectiva antagonista la nivelul receptorilor H1.

Dozare si mod de administrare: Adulti si copii peste 12 ani: 1 tableta de Claritine sau 2 lingurite de sirop o data pe zi. Greutate corporala mai mica sau egala cu 30 Kg: 1/2 tableta sau 1 lingurita de sirop o data pe zi.

Interactiuni: Studiile care au urmarit performantele psihomotorii ale pacientilor care au consumat alcool concomitent cu administrarea de loratadina au demonstrat ca aceasta nu potenteaza efectele alcoolului.

Reactii adverse: Reactiile adverse ale Claritine sunt comparabile cu ale placebo-ului. In urma studiilor clinice s-a demonstrat ca loratadina nu prezinta proprietati sedative sau anticolinergice semnificative. Oboseala, sedarea si cefaleea sunt simptome rare.

Contraindicatii: La pacientii care prezinta hipersensibilitate la una dintre componentele sale.

Precautii: Nu au fost inca stabilite siguranta si eficacitatea administrarii de Claritine la copii sub 2 ani. De asemenea, nu a fost stabilita siguranta utilizarii de Claritine in cursul sarcinii .

Forma de prezentate: Claritine tablete: cutii a cate 10 tablete. Claritine sirop: sticlute a cate 120 ml.

Conditii de pastrare: A se pastra la o temperatura cuprinsa intre 20 si 30 grade Celsius.

Producator: Schering-Plough

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cititi prospectul medicamentului Aerius. Acesta este folosit in tratarea rinitei alergice sau a urticariei idiopatice cronice. Comprimate...
Citeste prospectul medicamentului Wilprafen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Infectii acute...
Citeste propsectul medicamentului ZYRTEC , comprimate filmate. Indicate, actiune terapeutica, mod adminisitare. Indicatii: Tratamentul de fond al...