Desloratadina Teva

Citeste prospectul medicamentului Desloratadina Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Desloratadina Teva se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica.

Desloratadina Teva este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate (5 mg).

Desloratadina Teva este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Desloratadina Teva este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Aerius. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Desloratadina Teva?

Desloratadina Teva se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale provocata de o alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (o afectiune a pielii cauzata de o alergie, avand simptome precum mancarime si papule urticariene).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Desloratadina Teva?

Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si mai mult) este de un comprimat o data pe zi.

Cum actioneaza Desloratadina Teva?

Substanta activa din Desloratadina Teva, desloratadina, este un antihistaminic. Aceasta actioneaza prin blocarea receptorilor pe care se fixeaza în mod normal histamina, o substanta din organism care provoaca simptome alergice. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu îsi poate face efectul, ceea ce determina o reducere a simptomelor alergice.

Cum a fost studiat Desloratadina Teva?

Dat fiind ca Desloratadina Teva este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Aerius. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc în organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Desloratadina Teva?

Dat fiind ca Desloratadina Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Desloratadina Teva?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Desloratadina Teva are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Aerius. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în cazul Aerius, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Desloratadina Teva.

Alte informatii despre Desloratadina Teva

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Desloratadina Teva, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 24 noiembrie 2011.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Desloratadina Teva, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 10-2011

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Paracetamol plus si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice:...
Citeste prospectul medicamentului Desloratadine Actavis si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Desloratadine Actavis...
Citeste prospectul medicamentului Desloratidina Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Desloratadina Teva...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare