Desloratadine Actavis

Citeste prospectul medicamentului  Desloratadine Actavis si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Desloratadine Actavis se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica.

Desloratadine Actavis este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate (5 mg).

Desloratadina Actavis este un "medicament generic".

Aceasta înseamna ca Desloratadine Actavis este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Aerius. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Desloratadine Actavis?

Desloratadine Actavis se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale provocata de o alergie, de exemplu guturaiul de fan sau alergia la acarieni) sau de urticarie (o afectiune a pielii cauzata de o alergie, avand simptome ca mancarime si papule urticariene).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Desloratadine Actavis?

Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste) este de 5 mg o data pe zi.

Cum actioneaza Desloratadine Actavis?

Substanta activa din Desloratadine Actavis, desloratadina, este un antihistaminic. Acesta actioneaza prin blocarea receptorilor de care se ataseaza în mod normal histamina, o substanta din organism care cauzeaza simptome alergice. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu îsi poate face efectul, ceea ce determina o reducere a simptomelor alergice.

Cum a fost studiat Desloratadine Actavis?

Dat fiind ca Desloratadine Actavis este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Aerius. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc în organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Desloratadine Actavis?

Întrucat Desloratadine Actavis este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Desloratadine Actavis?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Desloratadine Actavis are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Aerius. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în cazul Aerius, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat eliberarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Desloratadine Actavis.

Alte informatii despre Desloratadine Actavis

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Desloratadine Actavis, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 13 ianuarie 2012.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Desloratadine Actavis, cititi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 12-2011.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Paracetamol plus si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice:...
Citeste prospectul medicamentului Desloratadina Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Desloratadina Teva...
Citeste prospectul medicamentului Desloratidina Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Desloratadina Teva...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare