Docetaxel Kabi

Citeste prospectul medicamentului  Docetaxel Kabi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Docetaxel Kabi se utilizeaza pentru tratarea unor tipuri de cancer.

Ce este Docetaxel Kabi?

Docetaxel Kabi este un medicament care contine substanta activa docetaxel. Este disponibil sub forma de concentrat pentru solutie perfuzabila (picurare în vena).

Docetaxel Kabi este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Docetaxel Kabi este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), numit Taxotere. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Docetaxel Kabi?

Docetaxel Kabi se utilizeaza pentru tratarea urmatoarelor tipuri de cancer:

- cancer de san. Docetaxel Kabi poate fi utilizat în monoterapie dupa ce alte tratamente au esuat. De asemenea, poate fi utilizat în asociere cu alte medicamente împotriva cancerului (doxorubicina, ciclofosfamida, trastuzumab sau capecitabina), la pacientii care nu au primit anterior niciun tratament pentru cancerul de care sufera sau dupa ce alte tratamente au esuat, în functie de tipul si stadiul cancerului de san tratat;

- cancer pulmonar, altul decat cel cu celule mici. Docetaxel Kabi poate fi utilizat în monoterapie dupa ce alte tratamente au esuat. De asemenea, poate fi utilizat în asociere cu cisplatina (un alt medicament împotriva cancerului) la pacientii care nu au primit anterior niciun tratament pentru cancerul de care sufera;

- cancer de prostata, atunci cand boala nu raspunde la tratamentul hormonal. Docetaxel Kabi se utilizeaza în asociere cu prednison sau prednisolon (medicamente antiinflamatoare);

- adenocarcinom gastric (un tip de cancer la stomac), la pacientii care nu au primit anterior niciun tratament pentru cancerul de care sufera. Docetaxel Kabi se utilizeaza în asociere cu cisplatina si 5-fluorouracil (alte medicamente împotriva cancerului);

- cancer al capului si gatului, la pacientii cu cancer avansat local (atunci cand tumoarea a crescut, dar nu s-a extins). Docetaxel Kabi se utilizeaza în asociere cu cisplatina si 5-fluorouracil.

Pentru informatii complete, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Docetaxel Kabi?

Docetaxel Kabi se administreaza în unitati specializate de chimioterapie (care utilizeaza medicamente pentru tratarea cancerului) sub supravegherea unui medic calificat în administrarea chimioterapiei.

Docetaxel Kabi se administreaza în perfuzie intravenoasa cu durata de o ora, o data la 3 saptamani. Doza, durata tratamentului si medicamentele în asociere cu care se utilizeaza depind de tipul de cancer tratat. Docetaxel Kabi se utilizeaza doar atunci cand numarul de neutrofile (nivelul unui tip de globule albe din sange) este normal (cel putin 1 500 de celule/mm3). Cu o zi înainte de perfuzia cu Docetaxel Kabi, pacientului trebuie sa i se administreze si un medicament antiinflamator precum dexametazona. Pentru mai multe informatii, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului.

Cum actioneaza Docetaxel Kabi?

Substanta activa din Docetaxel Kabi, docetaxelul, apartine clasei de medicamente împotriva cancerului, cunoscute sub denumirea de taxani. Docetaxelul blocheaza capacitatea celulelor de a distruge "structura" interna care le permite sa se divida si sa se multiplice. Daca structura nu este distrusa, celulele nu se pot divide si, în cele din urma, mor. Docetaxelul afecteaza si celule necanceroase, precum celulele sangvine, ceea ce poate cauza efecte secundare.

Cum a fost studiat Docetaxel Kabi?

Compania a prezentat date despre docetaxel din literatura de specialitate publicata. De asemenea, compania a demonstrat ca Docetaxel Kabi solutie perfuzabila are o calitate comparabila cu cea a Taxotere. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Docetaxel Kabi este un medicament generic administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta, Taxotere.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Docetaxel Kabi?

Întrucat Docetaxel Kabi este un medicament generic, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Docetaxel Kabi?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Docetaxel Kabi este comparabil cu Taxotere. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în cazul Taxotere, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Docetaxel Kabi.

Alte informatii despre Docetaxel Kabi

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Docetaxel Kabi, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 22 mai 2012.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Docetaxel Kabi, cititi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresati-va medicului sau farmacistului.

EPAR-ul complet pentru medicamentul de referinta este, de asemenea, disponibil pe site-ul agentiei.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 04-2012

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zaltrap si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaltrap se utilizeaza...
Velcade este un medicament utilizat pentru tratarea cancerului. Ce este Velcade? Velcade este o pulbere din care...
Citeste prospectul medicamentului Uft, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: UFT...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare