ESTRACYT, pulbere injectabila; capsule

Citeste prospectul medicamentului  ESTRACYT, pulbere injectabila; capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Stadii avansate de carcinom prostatic, in special la pacientii cu tumori refractare la tratament hormonal, si in terapia primara a pacientilor cu factori de prognostic ce indica un raspuns slab la tratamentul hormonal pur.

Contraindicatii:

Estracyt nu va fi administrat pacientilor cu antecedente de hipersensibilitate la estradiol sau derivatii mustarurilor azotice. Afectiuni hepatice grave. Afectiuni cardiovasculare grave: ischemice, tromboembolice sau complicatii datorate retentiei hidrosaline.

Precautii:

Estracyt va fi administrat cu prudenta la pacientii cu antecedente de tromboflebita, tromboza sau afectiuni tromboembolice, in special daca sunt asociate tratamentului cu estrogen. Prudenta se impune de asemenea la pacientii cu afectiuni vasculare cerebrale sau maladii coronariene. Toleranta la glucoza – Datorita posibilei scaderi a tolerantei la glucoza, pacientii diabetici trebuie monitorizati cu atentie in timpul tratamentului cu Estracyt. Hipertensiune arteriala – Datorita posibilitatii instalarii hipertensiunii arteriale, tesiunea arteriala trebuie monitorizata periodic. Retentia hidrosalina– La unii pacienti tratati cu Estracyt s-a constatat exacerbarea unui edem periferic sau a unei insuficiente cardiace preexistente sau incipiente. Alte afectiuni care ar putea fi influentate de retentia hidrosalina, cum ar fi epilepsia, migrena sau disfunctia renala, necesita o urmarire atenta. Metabolismul fosfo-calcic – deoarece poate influenta metabolismul calciului si fosforului, Estracyt trebuie administrat cu atentie la pacientii cu afectiuni osoase metabolice asociate cu hipercalcemie sau la pacientii cu insuficienta renala. Metabolismul Estracyt poate fi scazut la pacientii cu disfunctii hepatice. Prin urmare, la acestia, medicamentul va fi administrat cu prudenta si vor fi efectuate in mod regulat testele functionale hepatice.

Pagina 1/7

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Votrient si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Votrient se utilizeaza...
Citeste prospectul medicamentului FLUOROSINDAN 250 mg , Solutie injectabila i.v. si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Fluorosidan 250 mg , Solutie injectabila i.v. si afla pentru ce este indicat si...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare