Efavirenz Teva

Citeste prospectul medicamentului Efavirenz Teva  si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Efavirenz Teva este un medicament antiviral. Se utilizeaza impreuna cu alte medicamente antivirale pentru a trata adultii si copiii cu varsta de trei ani sau mai mare care sunt infectati cu HIV.

Efavirenz Teva este un medicament care contine substanta activa efavirenz. Este disponibil sub forma de comprimate (600 mg).

Efavirenz Teva este un "medicament generic". Aceasta înseamna ca Efavirenz Teva este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Sustiva. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Efavirenz Teva?

Efavirenz Teva este un medicament antiviral. Se utilizeaza împreuna cu alte medicamente antivirale pentru a trata adultii si copiii cu varsta de trei ani sau mai mare care sunt infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV -1), un virus care cauzeaza sindromul imunodeficientei autodobandite (SIDA).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Efavirenz Teva?

Tratamentul cu Efavirenz Teva trebuie initiat de un medic cu experienta în tratarea infectiei cu HIV. Efavirenz Teva trebuie administrat în asociere cu alte medicamente antivirale. Se recomanda ca Efavirenz Teva sa fie administrat pe stomacul gol, preferabil la ora de culcare.

La adulti, doza recomandata de Efavirenz Teva este de 600 mg, o data pe zi. Comprimatele de Efavirenz Teva nu sunt adecvate pentru copiii care cantaresc sub 40 kg. Pentru acesti pacienti sunt disponibile capsule care contin efavirenz.

Doza de Efavirenz Teva trebuie redusa la pacientii care iau voriconazol (folosit în tratarea micozelor). Pacientii care iau rifampicina (un antibiotic) pot avea nevoie de o doza mai mare de Efavirenz Teva.

Pentru informatii complete, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Efavirenz Teva?

Substanta activa din Efavirenz Teva, efavirenz, este un inhibitor non-nucleozidic al revers transcriptazei (INNRT). Acesta blocheaza activitatea revers transcriptazei, o enzima produsa de virusul HIV care îi permite sa infecteze celulele organismului si sa produca noi virusuri. Prin blocarea acestei enzime, Efavirenz Teva, luat în asociere cu alte medicamente antivirale, reduce cantitatea de virus HIV din sange si pastreaza nivelurile sanguine ale virusului la cote scazute. Efavirenz Teva nu vindeca infectia HIV sau SIDA, dar poate întarzia efectele negative asupra sistemului imunitar si aparitia infectiilor si bolilor asociate cu SIDA.

Cum a fost studiat Efavirenz Teva?

Dat fiind ca Efavirenz Teva este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Sustiva. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc în organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Efavirenz Teva?

Întrucat Efavirenz Teva este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Efavirenz Teva?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Efavirenz Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Sustiva. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în cazul Sustiva, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Efavirenz Teva.

Alte informatii despre Efavirenz Teva

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Efavirenz Teva, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 22 decembrie 2011.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Efavirenz Teva, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

EPAR-ul complet pentru medicamentul de referinta este, de asemenea, disponibil pe site-ul agentiei.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 11-2011.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Atripla este un medicament antiviral. Este folosit pentru a trata adultii infectati cu virusul imunodeficientei umane de...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...