Glivec 50 mg capsule

Glivec este un tratament pentru adulti si copii pentru leucemia granulocitara cronica (LGC).

Leucemia este un cancer al globulelor albe ale sangelui. De obicei, aceste globule albe ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Leucemia granulocitara cronica este o forma de leucemie in care anumite globule albe anormale (denumite "granulocite") incep sa se inmulteasca necontrolat.

De asemenea, Glivec este un tratament pentru adulti pentru:

Leucemia limfoblastica acuta cu cromozom Philadelphia pozitiv (LLA Ph-pozitiv). Leucemia este un cancer al globulelor albe ale sangelui. De obicei, aceste globule albe ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Leucemia limfoblastica acuta este o forma de leucemie in care anumite globule albe anormale (denumite "limfoblasti") incep sa se inmulteasca necontrolat. Glivec inhiba cresterea acestor celule.

Bolile mielodisplazice/mieloproliferative (MDS/MPD). Acestea reprezinta un grup de boli sanguine in care unele celule din sange incep sa se inmulteasca necontrolat. Glivec inhiba inmultirea acestor celule intr-un anumit subtip al acestor boli.

Sindromul hipereozinofilic (SHE) si/sau leucemia eozinofilica cronica (LEC). Acestea sunt boli sanguine in care unele celule din sange (numite "eozinofile") incep sa se inmulteasca necontrolat.

Glivec inhiba inmultirea acestor celule intr-un anumit subtip al acestor boli.

Tumorile stromale gastro-intestinale maligne (GIST). GIST este un cancer al stomacului si intestinelor. Acesta apare din inmultirea necontrolata a celulelor in tesuturile secundare ale acestor organe.

Protuberante dermatofibrosarcomatoase (PDFS). PDFS este un cancer al tesutului de sub piele, in care anumite celule incep sa se inmulteasca necontrolat. Glivec inhiba cresterea acestor celule.

Glivec actioneaza prin inhibarea cresterii celulelor anormale in cadrul bolilor enumerate mai sus. Daca aveti intrebari cu privire la modul in care actioneaza Glivec sau motivul pentru care v-a fost prescris acest medicament, intrebati-l pe medicul dumneavoastra.

Folositi Glivec doar daca va este prescris de un medic cu experienta in ceea ce priveste medicamentele pentru tratamentul cancerelor sanguine sau tumorilor solide. Urmati cu atentie toate instructiunile oferite de medicul dumneavoastra, chiar daca acestea difera fata de informatii le generale din acest prospect.

In timpul tratamentului cu Glivec, se poate produce o retinere importanta de lichide in organism. In cazul in care constatati cresteri rapide in greutate, informati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va examina periodic starea dumneavoastra pentru a verifica daca Glivec are efectul scontat. De asemenea, pe tot parcursul tratamentului, vi se for efectua analize ale sangelui si vi se va determina in mod periodic greutatea corporala.

Glivec este un tratament pentru copiii cu LGC. Nu exista experienta la copii cu LGC cu varsta sub 2 ani. Exista experienta limitata la copii cu LLA Ph-pozitiv. Nu exista experienta la copii sau adolescenti cu GIST.

Utilizarea altor medicamente: Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala (de exemplu paracetamol) si plante medicinale (de exemplu – sunatoare). Anumite medicamente pot interfera cu actiunea Glivecului, atunci cand sunt utilizate impreuna. Acestea pot creste sau scade actiunea Glivec-ului conducand la cresterea reactiilor adverse sau facand Glivec-ul ineficace. Glivec poate face acelasi lucru anumitor alte medicamente.

Sarcina si alaptarea: Daca sunteti sau credeti ca sunteti gravida, informati-l pe medicul dumneavoastra. Glivec nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar. Medicul dumneavoastra va discuta cu dumneavoastra riscul potential al administrarii de Glivec in perioada sarcinii. Femeilor care pot ramane gravide li se va recomanda utilizarea unei metode contraceptive eficace in timpul tratamentului.

Daca alaptati, spuneti medicului dumneavoastra. Nu alaptati in timpul tratamentului cu Glivec.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Daca va simtiti ametit sau aveti vederea incetosata in timpul utilizarii Glivec, nu conduceti vehicule sau folositi orice unelte sau utilaje pana nu va simtiti din nou bine.

Mod de utilizare:

Adulti: Medicul dumneavoastra va va spune exact cate capsule de Glivec sa utilizati.

Daca sunteti tratat pentru LGC, doza initiala uzuala administrata este:

– fie 400 mg, administrate sub forma de 4 capsule de 100 mg (sau 8 capsule de 50 mg) o data pe zi,

– sau 600 mg, administrate sub forma de 6 capsule de 100 mg (sau 12 capsule de 50 mg), o data pe zi.

Daca sunteti tratat pentru GIST, doza initiala este 400 mg, administrate sub forma de 4 capsule de 100 mg (sau 8 capsule de 50 mg), o data pe zi.

In functie de raspunsul dumneavoastra la tratament, medicul va poate prescrie o doza mai mare sau mai mica. Daca doza dumneavoastra zilnica este de 800 mg, trebuie sa administrati 4 capsule de 100 g dimineata si 4 capsule de100 mg seara (sau 8 capsule de 50 mg dimineata si 8 capsule de 50 mg seara).

Copii: Medicul dumneavoastra va va spune cate capsule de Glivec trebuie sa ii dati copilului dumneavoastra.

Cantitatea de Glivec va depinde de starea copilului dumneavoastra, precum si de greutatea corporala si inaltimea sa. Doza totala zilnica la copii nu trebuie sa depaseasca 800 mg, administrate sub forma de 8 capsule de 100 mg (sau 16 capsule de 50 mg). Tratamentul poate fi administrat copilului dumneavoastra fie in priza unica zilnica sau, alternativ, doza zilnica poate fi impartita in doua prize (una dimineata si una seara).

Cand si cum sa utilizati Glivec: Administrati Glivec in timpul mesei, deoarece astfel veti ajuta la protejarea stomacului. Inghititi capsulele intregi cu un pahar mare de apa. Nu desfaceti sau sfaramati capsulele decat in cazul in care este dificil sa le inghititi (de exemplu in cazul copiilor). continutul capsulelor poate fi ulterior dispersat fie intr-un pahar cu apa plata, fie intr-un pahar cu suc de mere. Daca sunteti o femeie gravida sau care ar putea ramane gravida si incercati sa deschideti capsulele, trebuie sa manipulati cu grija continutul acestora pentru a evita contactul piele-ochi sau inhalarea. Trebuie sa va spalati pe maini imediat dupa deschiderea capsulelor.

Cat timp se administreaza Glivec: Utilizati Glivec zilnic, pana cand medicul dumneavoastra va spune sa va opriti. Asigurati-va ca luati Glivec atat timp cat vi s-a prescris.

Cum arata Glivec si continutul ambalajului? Glivec 50 mg capsule sunt de culoare galben deschis pana galben-portocaliu si sunt inscriptionate cu "NVR SH". Ele contin o pulbere de culoare alba pana la galbena. Este disponibil in ambalaje care contin 30 capsule.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:

Novartis Europharm Limited

Wimblehurst Road

Horsham

West Sussex, RH12 5AB

Marea Britanie

Producatorul: Novartis Pharma GmbH, Roonstraße 25, D-90429 Nurnberg, Germania

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai Detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zaltrap si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaltrap se utilizeaza...
Velcade este un medicament utilizat pentru tratarea cancerului. Ce este Velcade? Velcade este o pulbere din care...
Citeste prospectul medicamentului Uft, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: UFT...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare