Este disponibil sub forma de pulbere si solvent, din care se prepara o solutie injectabila sau perfuzabila (picurare in vena), si sub forma de solutie injectabila gata preparata intr-un flacon sau stilou injector multidoza. Acestea contin intre 1 si 50 de milioane de unitati internationale (UI) per mililitru.
Pentru ce se utilizeaza IntronA? IntronA se utilizeaza pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni: hepatita B cronica, hepatita C cronica, leucemie cu celule paroase, leucemie mieloida cronica, mielom multiplu, limfom folicular, tumoare carcinoida, melanom malign.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.
Cum se utilizeaza IntronA?
Tratamentul cu IntronA trebuie initiat de un medic cu experienta in abordarea terapeutica a bolii pentru care se administreaza. IntronA se administreaza in general de trei ori pe saptamana, dar, in cazul LMC si al melanomului, injectia se poate administra mai frecvent. In general, se administreaza sub forma de injectie subcutanata, dar, in cazul melanomului, poate fi administrat si sub forma de perfuzie. Doza si durata tratamentului depind de boala tratata si de raspunsul pacientului, dozele variind intre 2 si 20 de milioane UI per metru patrat de suprafata corporala (calculata pe baza inaltimii si greutatii pacientului). Pacientii isi pot autoadministra injectiile dupa ce au fost instruiti in mod corespunzator. Pentru informatii suplimentare, a se consulta prospectul.
De ce a fost aprobat IntronA? Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile IntronA sunt mai mari decat riscurile sale si a recomandat sa-i fie eliberata autorizatia de introducere pe piata.
Alte informatii despre IntronA: Comisia Europeana a acordat SP Europe o autorizatie de introducere pe piata pentru IntronA, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 9 martie 2000. Dupa cinci ani, autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita pentru inca cinci ani.