Latycin, unguent oftalmic

Citeste prospectul medicamentului Latycin, unguent oftalmic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Latycin unguent oftalmic este indicat in tratamentul infectiilor oculare externe ca: blefarite acute si cronice, conjunctivite purulente acute si cronice, hordeolum, blefaroconjunctivite, ulcere ale corneei, infectii secundare la pacientii cu Herpex corneae si trachom.

Este de asemenea util in prevenirea infectiilor ca urmare a unei interventii chirurgicale oftalmice.

Compozitie: 1 g unguent contine: Tetraciclina hidroclorica 10 mg.Proprietati si actiune: Latycin unguent oftalmic contine tetraciclina, antibiotic cu spectru larg.

Tetraciclinele sunt bacteriostatice pentru organisme sensibile gramnegative si grampozitive extracelulare si intracelulare prin supresia sintezei proteinelor microbiene, in stadiul de proliferare. Spectrul de actiune acopera bacterii grampozitive si gram-negative, incluzand organisme anaerobe si formatoare de spori, ex: Streptococci, Stafilococci, Neisseria, Bacillus anthracis, Clostridia, Corynebacterium diphteriae, Listeria, Escherichia coli, Shigella, Yersinia, Francisella tularensis, Haemophilus sp., agenti spirochetali ca Leptospira, Treponema Borelia si alte spirochete, Bartonella baciliformis, Actinomycetes, Vibrio, Brucella, Mycoplasma rickettsiae, chlamidae si parazitii ca Balantidium coli si Plasmodia.

Mod de aplicare: Se va aplica in sacul conjunctival inferior.

Dozare: Se va aplica Latycin unguent oftalmic in sacul conjunctival inferior la fiecare 2 ore. Unguentul se raspandeste imediat, prin clipire. Durata tratamentului depinde de severitatea infectiei. Tratamentul se va aplica inca 2-3 zile de la disparitia simptomelor.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la unul din excipientii produsului.

Sarcina si alaptare: Latycin unguent oftalmic nu produce efecte sistemice si nu este prezent in lapte.

Reactii adverse: In cazuri rare pot aparea reactii locale si o proliferare a microorganismelor rezistente la tetraciclina.

Interactiuni: Ca si alte unguente care contin antibiotice cu spectru larg, Latycin unguent oftalmic nu se aplica timp indelungat pe arii tratate concomitent cu unguente care contin corticosteroizi. Atentionari speciale: Datorita posibilitatii aparitiei de fotodermatoze, nu se va aplica unguentul in timpul expunerii la raze ultraviolete sau la soare. In cazul aparitiei unor reactii de hipersensibilizare se va intrerupe imediat tratamentul. Pot fi selectate antibiotice alternative, cu atentie la posibile cross-alergii cu clasa tetraciclinelor. La pacientii cu infectii secundare trebuie obtinuta confirmarea bacteriologica a microorganismului incriminat si trebuie continuat tratamentul cu un antibiotic din alta clasa.

Conditii de pastrare: Se va pastra la o temperatura sub 25 grade Celsius. Stabilitate: In conditii adecvate de pastrare, Latycin unguent oftalmic, isi pastreaza activitatea pana la data de pe ambalaj.

Forma de prezentare: Tuburi de 5 g. Pachete cu un tub si pachete pentru spitale.

Producator: Biochemie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zovirax, unguent oftalmic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:Zovirax...
Citeste prospectul medicamentului Unguent oftalmic cu triamcinolon acetonid si neomicina sulfat si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului Unguent oftalmic, cu sulfat de neomicina si sulfat de polimixina B si afla pentru...