Neoclarityn 5 mg comprimate filmate

Citeste prospectul medicamentului Neoclarityn 5 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Neoclarityn este un medicament antialergic, care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica si simptomele acesteia.

Neoclarityn amelioreaza simptomele asociate rinitei alergice (inflamatia mucoasei foselor nazale provocata de alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la praf). Aceste simptome includ stranutul, secretia abundenta sau senzatia de mancarime nazala, senzatia de mancarime la nivelul palatului, precum si senzatia de mancarime, inrosire sau lacrimarea ochilor.

Neoclarityn este utilizat si pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afectiune a pielii provocata de alergie). Aceste simptome includ senzatia de mancarime si papule urticariene.

Ameliorarea acestor simptome dureaza o zi intreaga si va permite sa va reluati activitatile zilnice normale si somnul.

2. INAINTE SA LUATI NEOCLARITYN

Nu luati Neoclarityn

– daca sunteti alergic (hipersensibil) la desloratadina, la oricare dintre celelalte componente ale Neoclarityn sau la loratadina.

Neoclarityn este indicat adultilor si adolescentilor (12 ani si peste).

Aveti grija deosebita cand utilizati Neoclarityn.

– daca aveti insuficienta renala severa.

Daca aveti aceasta afectiune sau daca nu sunteti sigur, va rugam sa intrebati medicul inainte de a lua Neoclarityn.

Utilizarea altor medicamente

Nu se cunosc interactiuni ale Neoclarityn cu alte medicamente.

Utilizarea Neoclarityn cu alimente si bauturi

Neoclarityn poate fi luat cu sau fara alimente.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alatati adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Daca sunteti gravida sau alatati, nu este recomandata utilizarea Neoclarityn.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de asteptat ca Neoclarityn sa va produca somnolenta sau sa va scada atentia. Totusi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenta, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Neoclarityn

Neoclarityn comprimate contine lactoza. daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI NEOCLARITYN

Adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste): luati un comprimat o data pe zi.

Inghititi comprimatul intreg cu apa, cu sau fara alimente.

Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastra va determina tipul de rinita alergica de care suferiti si va stabili cat timp trebuie sa luati Neoclarityn.

Daca rinita dumneavoastra este intermitenta (prezenta simptomelor timp de mai putin de 4 zile pe saptamana sau mai putin de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va va recomanda o schema de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastra.

Daca rinita dumneavoastra este persistenta (prezenta simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe saptamana si mai mult de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va poate recomanda un tratament pe o durata mai lunga.

Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient si de aceea trebuie sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din Neoclarityn

Luati Neoclarityn numai in dozele prescrise pentru dumneavoastra. Nu se asteapta aparitia unor probleme serioase in caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, daca luati mai mult Neoclarityn decat vi s-a recomandat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa luati Neoclarityn

Daca uitati sa luati doza de medicament la timp, luati-o cat mai curand posibil, apoi reveniti la schema de tratament obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Neoclarityn poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. La adulti, reactiile adverse au fost similare celor produse de un comprimat care nu contine componenta activa. Cu toate acestea, oboseala, uscaciunea gurii si durerea de cap au fost raportate mai frecvent decat in cazul administrarii unui comprimat care nu contine componenta activa. La adolescenti, cefaleea a fost cea mai frecventa reactie adversa raportata.

Dupa punerea pe piata a Neoclarityn, au fost raportate foarte rar cazuri de reactii alergice severe (respiratie dificila, respiratie suieratoare, senzatie de mancarime, urticarie si umflatura) si eruptii pe piele. De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitatii, accelerarea batailor inimii, durere abdominala, greata (stare de rau general), varsaturi, senzatie de disconfort gastric, diaree, ameteli, somnolenta, greutate de a adormi, dureri musculare, halucinatii, convulsii, neliniste cu hiperactivitate motorie, inflamatia ficatului si valori anormale ale testelor functionale hepatice.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA NEOCLARITYN

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 30°C.

A se pastra in ambalajul original.

Nu utilizati Neoclarityn dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Spuneti farmacistului dumneavoastra daca observati orice modificare a aspectului comprimatelor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Neoclarityn

– Substanta activa este desloratadina 5 mg.

– Celelalte componente sunt hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, talc. Filmul comprimatului este alcatuit dintr-un invelis filmat (continand lactoza monohidrat, hipromeloza, dioxid de titan, macrogol 400, indigotin (E132)) si un invelis transparent (continand hipromeloza, macrogol 400), ceara carnauba, ceara alba.

Cum arata Neoclarityn si continutul ambalajului

Neoclarityn comprimate filmate 5 mg este ambalat in blistere unidoza, in cutii cu 1, 2, 3, 5, 7, 10, 14, 15, 20, 21, 30, 50 sau 100 comprimate.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:

SP Europe, Rue de Stalle 73, B-1180 Bruxelles, Belgia.

Producator:

SP Labo N.V., industriepark 30, B-2220 Heist-op-den-Berg, Belgia.

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detnatorului autorizatiei de punere pe piata:

België/Belgique/Belgien

Rue de Stalle/Stallestraat 73.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Neoclarityn sirop este un medicament antialergic, care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...