Noliprel ARG, comprimate filmate

Noliprel ARG este un antihipertensiv si este utilizat in tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala).

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament.

Forma de prezentare: Comprimate cu 2,5 mg perindopril arginina si 0,625 mg indapamid ct. x 1 fl. x 30 comprimate

Indicatii: Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.

Doze si administrare: Doza recomandata este de 1 comprimat pe zi, de preferat dimineata, inainte de masa. Daca tensiunea arteriala nu este controlata adecvat, doza poate fi crescuta la 2 comprimate Noliprel Arg.

Contraindicatii Hipersensibilitate la perindopril, la orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) sau la sulfonamide; antecedente de edem angioneurotic (edem Quincke) asociat cu terapia cu IECA; edem angioneurotic ereditar/idiopatic; sarcina; alaptare; insuficienta renala severa (clearance creatinina <30 ml/min); encefalopatie hepatica; disfunctie hepatica severa; hipokaliemie; pacienti dializati si pacienti cu insuficienta cardiaca decompensata netratata (datorita unei experiente terapeutice insuficiente).

Atentionari: Este posibila aparitia unei tuse seci, caz in care va trebui consultat medicul pentru a decide daca tratamentul trebuie continuat. Sportivii trebuie atentionati ca acest produs contine o substanta activa ce poate determina o reactie pozitiva la testul antidoping. Exista risc de aparitie a neutropeniei/agranulocitozei la pacientii imunodeprimati.

Reactii adverse: Tratamentul este in general bine tolerat. Acest medicament poate determina insa aparitia unor reactii adverse la anumiti pacienti. Aceste efecte pot fi: astenie, ameteala, vertij, cefalee, tulburari de dispozitie sau de somn, crampe musculare, parestezii,hipotensiune arteriala, reactii alergice, eruptii cutanate (eruptii macropapulare, purpura), agravarea lupusului eritematos diseminat preexistent, rar edem angioneurotic (edem Quincke), tulburari gastro-intestinale (dureri de stomac, pierderea apetitului, greata, durere abdominala, constipatie, tulburari ale senzatiei gustative), uneori poate sa apara o tuse seaca, uscaciunea gurii, risc crescut de deshidratare la pacienti varstnici sau la cei cu insuficienta cardiaca, modificari ale rezultatelor analizelor sanguine, mai ales ale concentratiei plasmatice a potasiului, in special la pacienti in varsta sau subnutriti, a concentratiei plasmatice a sodiului, calciului, ureei, creatininei, acidului uric, calciului si a glicemiei; in caz de IH poate sa apara encefalopatie hepatica.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii terapeutice: Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale. Compozitie: Un comprimat contine perindopril 2 mg (sub forma de sare...
Citeste prospectul medicamentului Zomen 7,5 mg si 30 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului Vidotin 4 mg si 8 mg, comprimate si afla pentru ce este indicat si...