Hipertensiune

Lista articolelor despre hipertensiune pe AflaCum.ro

Articole despre hipertensiune

Citeste cele mai noi articole despre hipertensiune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hipertensiune, pe AflaCum.ro!

Hipertensiunea(tensiunea marita) reprezinta cresterea trecatoare sau constanta a presiunii sangelui in sistemul arterial, cauzata de factori precum bolile endocrine, renale, cardiovasculare, nervoase etc.

Daca ai probleme constante cu tensiunea arteriala, nu ramane impasibil! Mergi la medic, deoarece fluctuatiile de tensiune pot genera probleme grave de sanatate(atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala!) 

Hipertensiune - cauze

Accidentul cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) ce furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. 

Din cauza accidentului cerebral, celulele nervoase din zona respectiva sunt afectate si pot muri in doar cateva ore. Din pacate, acea parte a corpului care este controlata de zona afectata a creierului nu mai poate functiona la parametri optimi.

Pentru a preveni un accident vascular cerebral, e necesar un regim alimentar bogat in potasiu. Spre exemplu, bananele lupta cu forta impotriva atacului cerebral. O banana medie, care cantareste 125 grame, contine 450 miligrame de potasiu, iar un adult ar trebui sa consume 3.500 de miligrame de potasiu pe zi. Iata lista de vitamine si minerale pe care le contine o singura banana:

Citeste prospectul medicamentului Twynsta si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Twynsta se utilizeaza pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.

Twynsta este un medicament care contine doua substante active, telmisartan si amlodipina.

Citeste prospectul medicamentului Unipres-10 si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hipertensiunea arteriala.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand 10 mg nitrendipina (cutie cu 20 buc.).

Citeste prospectul medicamentului Telmisartan Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Telmisartan Teva este un medicament care contine substanta activa telmisartan.

Este disponibil sub forma de comprimate albe, ovale (20, 40 si 80 mg).

Citeste prospectul medicamentului Tolucombi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Tolucombi se utilizeaza la adultii cu hipertensiune esentiala.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Tolucombi. Documentul explica modul în care agentia a evaluat medicamentul, pentru a recomanda autorizarea în Uniunea Europeana (UE) si conditiile de utilizare. Scopul documentului nu este sa ofere recomandari practice referitoare la utilizarea Tolucombi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Sinopryl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hipertensiune arteriala...
Citeste prospectul medicamentului Renitec si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Renitec este...
Citeste prospectul medicamentului Zomen 7,5 mg si 30 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului Posicor si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii si utilizare:...
Citeste prospectul medicamentului PritorPlus si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Pritor Plus este...
Citeste prospectul medicamentului Vidotin 4 mg si 8 mg, comprimate si afla pentru ce este indicat si...