Parlodel, tablete

Parlodel este un medicament indicat in tratarea bolii Parkinson.

Indicatii: Medicamentul este recomandat in orice faza Parkinson, idiopatica sau postencefalitica, fie ca monoterapie, fie asociat cu alte antiparkinsoniene.

Compozitie: Substanta activa: bromocriptina mesilat.

Forma de prezentare: Cutie cu 30 tablete continand 2,5 mg bromocriptina mesilat.

Actiune terapeutica: Agonist al receptorilor dopaminergici, inhibitor al secretiei de prolactina.

Farmacocinetica: Absorbtia Parlodel-ului (bromocriptina) administrat oral este rapida si buna, iar nivelele plasmatice de varf sunt atinse in 1-3 ore. Actiunea sa de reducere a prolactinei incepe sa se manifeste la 1-2 ore de la ingestie, este maxima dupa aproximativ 5 ore si se mentine 8-12 ore.

Metabolizarea este predominant hepatica. Eliminarea este bifazica, cu un timp de injumatatire terminal de aproximativ 15 ore. Atat substata mama, cat si metabolitii sunt excretati aproape in totalitate de ficat, excretia renala reprezentand doar 6%. Fixarea de proteinele plasmatice este de 96%. Nu exista dovezi ca proprietatile farmacocinetice sau tolerabilitatea ar fi modificate la pacientii in varsta. Totusi, la bolnavii cu disfunctie hepatica, eliminarea mai lenta poate duce la nivele plasmatice mai ridicate, facand necesara o ajustare a dozei. Cand tabletele sau capsulele standard sunt administrate la voluntari sanatosi, timpul de injumatatire (t) este de 0,2-0,5 ore.

Pagina 1/10

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Ropinirol Terapia 5 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum...
Neupro este o gama de plasturi transdermici (plasturi care elibereaza un medicament prin piele). Fiecare plasture elibereaza...
Citeste prospectul medicamentului Leganto Plasturi Transdermici si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Leganto...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare