Pixuvri

Pixuvri este utilizat in tratamentul pacientilor adulti cu limfom non-Hodgkin cu celule B.

Prospect: Ce este Pixuvri? Pixuvri este un medicament care contine substanta activa denumita pixantrona. Este disponibil sub forma de pulbere pentru solutie perfuzabila (cale intravenoasa).

Pentru ce se utilizeaza Pixuvri? Pixuvri este utilizat in tratamentul pacientilor adulti cu limfom non-Hodgkin cu celule B. Acesta este un cancer al tesutului limfatic (parte a sistemului imunitar) care afecteaza un tip de celule albe din sange, numite limfocite B sau celule B. Pixuvri este utilizat atunci cand limfomul este agresiv si a recidivat sau nu a raspuns la alte tratamente chimioterapice (medicamente care trateaza cancerul).

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Pixuvri? Pixuvri trebuie administrat de catre un medic care are experienta in utilizarea medicamentelor anticanceroase si care are acces la dotarile necesare pentru monitorizarea pacientului.

Doza de Pixuvri se administreaza in functie de suprafata corporala a pacientului (calculata pe baza inaltimii si greutatii pacientului). Doza recomandata este de 50 mg/m2, administrata prin perfuzie intravenoasa, pe durata a cel putin 60 de minute in zilele 1, 8 si 15 din cadrul unui ciclu de 28 de zile. Pixuvri poate fi administrat pe o durata de pana la sase cicluri. La pacientii care dezvolta efecte secundare sau care prezinta valori foarte scazute ale neutrofilelor (un tip de celule albe care lupta împotriva infectiilor) si ale trombocitelor (componente care ajuta sangele sa se coaguleze), este posibil sa fie necesara reducerea dozei sau amanarea tratamentului.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zaltrap si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaltrap se utilizeaza...
Velcade este un medicament utilizat pentru tratarea cancerului. Ce este Velcade? Velcade este o pulbere din care...
Citeste prospectul medicamentului Uft, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: UFT...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare