Prospect Ceplene, solutie perfuzabila

Ceplene este o solutie perfuzabila care contine substanta activa histamina diclorhidrat (0,5 mg/0,5 ml).

Pentru ce se utilizeaza Ceplene?

Ceplene se utilizeaza in combinatie cu interleukina-2 (un medicament anticanceros) in tratamentul de intretinere la adultii cu leucemie mieloida acuta, un tip de cancer care afecteaza leucocitele. Este utilizata in timpul primei "remisiuni" a pacientilor (o perioada fara simptome de boala dupa prima cura de tratament). Eficacitatea Ceplene nu a fost demonstrata in totalitate la pacientii de peste 60 de ani.

Deoarece numarul pacientilor cu leucemie mieloida acuta este scazut, boala este rara si Ceplene a fost desemnat "medicament orfan" (un medicament folosit in boli rar intalnite) la 11 aprilie 2005.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Ceplene?

Ceplene trebuie administrat sub supravegherea unui medic cu experienta in tratamentul leucemiei mieloide acute. Doza recomandata de Ceplene este de 0,5 mg, injectabila subcutanat, de doua ori pe zi, la unu pana la trei minute de la injectia cu interleukina-2. Ceplene si interleukina-2 sunt administrate in 10 cicluri. Primele trei cicluri se administreaza in trei saptamani de tratament, fiind urmate de o perioada de pauza de trei saptamani. Urmatoarele sapte cicluri se administreaza in trei saptamani de tratament, fiind urmate de o perioada de pauza de sase saptamani.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Sindroxocin, liofilizant pt. solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Teslacan 0,01 mmol/ml solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Tarivid, solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare