Prospect Pulsaren 10 mg, comprimate filmate

Pulsaren este un medicament prescris in hipertensiune arteriala esentiala.

Compozitie: Fiecare comprimat filmat contine quinapril 10 mg sub forma de clorhidrat de quinapril 10,832 mg. Excipient: lactoza 72,768 mg.

Indicatii terapeutice: Hipertensiune arteriala esentiala. Pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale de toate gradele. Quinaprilul este eficace in monoterapie sau asociat cu diuretice la pacientii cu hipertensiune arteriala.

Doze si mod de administrare: Cale orala. Se recomanda ca Pulsaren sa fie administrat zilnic, la aceeasi ora in fiecare zi.

Pulsaren poate fi luat inainte de masa, in timpul mesei sau dupa masa, deoarece ingestia de alimente nu modifica biodisponibilitatea acestuia. Pulsaren trebuie inghitit cu lichid. Nu trebuie mestecat sau zdrobit.

La majoritatea pacientilor, controlul pe termen lung se mentine prin administrarea dozei in priza unica zilnica. Au existat cazuri in care pacientilor li s-au administrat pana la 80 mg quinapril pe zi.

Contraindicatii prospect:

- Hipersensibilitate la quinapril, la oricare alti inhibitori ai ECA sau la oricare dintre excipienti.

- Antecedente de edem angioneurotic asociat cu tratamentul anterior cu un inhibitor al ECA.

- Edem angioneurotic ereditar sau idiopatic.

- Similar altor inhibitori ECA, quinapril este contraindicat la pacientii cu obstructie a caii de ejectie a ventriculului stang (stenoza aortica sau stenoza valvei mitrale/cardiomiopatie hipertrofica)daca obstructia este relevanta hemodinamic.

- Al doilea si al treilea trimestru de sarcina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zomen 7,5 mg si 30 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului Vidotin 4 mg si 8 mg, comprimate si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Vasocardin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii terapeutice: Hipertensiune...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare