Zoledronic acid Actavis

Citeste prospectul medicamentului Zoledronic acid Actavis si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Zoledronic acid Actavis se poate utiliza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza osul.

Zoledronic acid Actavis

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Zoledronic acid Actavis. Documentul explica modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Zoledronic acid Actavis.

Ce este Zoledronic acid Actavis?

Zoledronic acid Actavis este un medicament care contine substanta activa acid zoledronic (4 mg). Este disponibil sub forma de concentrat din care se prepara o solutie perfuzabila (picurare în vena).

Zoledronic acid Actavis este un medicament "generic". Aceasta înseamna ca Zoledronic acid Actavis este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Zometa. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Zoledronic acid Actavis?

Zoledronic acid Actavis se poate utiliza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza osul. Aceste complicatii includ fracturi (rupturi ale oaselor), compresie spinala (cand maduva spinarii este comprimata de os), afectiuni ale oaselor care necesita radioterapie (tratament cu radiatii) sau interventie chirurgicala si hipercalcemie (cantitate mare de calciu în sange). Zoledronic acid Actavis poate fi, de asemenea, utilizat în tratamentul hipercalcemiei induse de tumori.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Zoledronic acid Actavis?

Zoledronic acid Actavis trebuie utilizat numai de un medic cu experienta în utilizarea acestui tip de medicament administrat în vena.

Zoledronic acid Actavis

Doza obisnuita de Zoledronic acid Actavis este de o perfuzie de 4 mg timp de cel putin 15 minute Cand se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase, perfuzia poate fi repetata la fiecare trei pana la patru saptamani, iar pacientii trebuie sa ia, de asemenea, suplimente de calciu si de vitamina D. Pentru pacientii cu metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit în oase) care au afectiuni renale usoare pana la moderate, se recomanda o doza mai mica. Nu se recomanda administrarea sa la pacientii cu afectiuni renale severe.

Cum actioneaza Zoledronic acid Actavis?

Substanta activa din Zoledronic acid Actavis, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta opreste actiunea osteoclastelor, celulele din organism implicate în distrugerea tesutului osos. Astfel, pierderea de masa osoasa este mai mica. Reducerea pierderii de masa osoasa ajuta la scaderea susceptibilitatii la rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer cu metastaze osoase.

Pacientii cu tumori pot prezenta în sange cantitati mari de calciu eliberat din oase. Prevenind distrugerea oaselor, Zoledronic acid Actavis ajuta si la reducerea cantitatii de calciu eliberat în sange.

Cum a fost studiat Zoledronic acid Actavis?

Compania a prezentat date din literatura de specialitate publicata cu privire la acidul zoledronic. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Zoledronic acid Actavis este un medicament generic administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta, Zometa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Zoledronic acid Actavis?

Întrucat Zoledronic acid Actavis este un medicament generic, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Zoledronic acid Actavis?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Zoledronic acid Actavis este comparabil cu Zometa. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în cazul Zometa, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Zoledronic acid Actavis.

Alte informatii despre Zoledronic acid Actavis

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Zoledronic acid Actavis, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 20 aprilie 2012.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Zoledronic acid Actavis, cititi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 03-2012

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...