Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa decorezi tortul de nunta cu flori:
Tortul trebuie sa fie asamblat complet inainte de a-l decora cu flori.
Flori proaspete sau flori inghetate. Desi florile proaspete dau un aer fresh tortului de nunta, acestea sunt mai scumpe decat florile inghetate. Ia in considerare ambele variante si pune in aplicare decorul preferat pentru desertul apetisant de la ceremonia de nunta.
Alege florile cu atentie. Evita florile tratate cu pesticide pentru ca sunt periculoase si toxice. De asemenea, fereste-te de florile proaspat taiate dintr-o gradina de cartier unde plantele nu sunt ingrijire corespunzator. Este posibil ca aceste flori sa contina urme de insecte si cu siguranta nu iti doresti ca tortul tau sa fie deteriorat de un decor daunator pentru sanatate.
Iata si cateva sfaturi care te ajuta sa aranjezi florile pe tortul de nunta:
- Formeaza-ti o idee de ansamblu despre cum arata decorul tortului de nunta pe care au fost aranjate flori proaspete. Foloseste creioane colorate pentru a sugera ce tip de flori vor fi folosite si in ce mod vor fi pozitionate pe tort. Schiteaza pe foaie un model de tort decorat pe flori proaspete, folosind creioane colorate pentru a sugera cat mai clar cum vrei sa arate produsul final. Explica ce tip de flori vrei sa folosesti pentru tortul de nunta, dar si in cel fel sa fie aranjate.
- Alege un model online care corespunde cu cel pe care il doresti pentru propria nunta, daca ai gasit pe Internet ceea ce cautai.
- Cand ai deja designul planificat in intregime, taie florile de cel putin trei centimetri in lungime. Deoarece acestea au tendinta sa se ofileasca usor, pune florile taiate in tuburi cu putina apa pentru a le prelungi viata. Sau lasa-le un pic in apa, in timp ce se pregatesti aranjamentul.
- Folosind schita ca baza de plecare in decorul tortului, ia un cutit sau o scobitoare, pentru a marca locul fiecarei flori de pe tort, in asa fel incat cofetarul sa stie ce are de facut si sa nu greseasca designul, in caz ca apelati la un specialist pentru ornarea tortului.
- Daca te ocupi personal de aceasta operatiune, porneste de jos in sus atunci cand asamblezi florile. Introdu cu grija florile taiate, dar nu le incorpora in totalitate pe randul de jos. Asigura-te ca sunt bine prinse in tort, cat sa nu cada, fara insa a face o gaura adanca in el. Scoate din tuburile cu apa toate florile treptat, pe masura ce avansezi cu decorul spre varf. Ai grija sa nu ruinezi glazura sau forma tortului. Nu te grabi atunci cand aranjezi florile pe tortul de nunta. Transforma desertul in opera de arta si apoi imortalizeaza-l in fotografii.
- Cand ai terminat operatiunea, ai grija sa completezi toate spatiile lasate libere cu frunze verzi pentru a obtine un aspect fresh.
- Pana la servire, depoziteaza tortul in frigider pentru ca desertul festiv si florile sa ramana proaspete cat mai mult timp.
Pentru un aranjament floral cu adevarat elegant, puteti folosi ca ornamente suplimentare si alte elemente de decor cum ar fi lumanari, artificii sau figurine, in asa fel incat sa respectati stilul clasic, elegant sau traditional al nuntii.