Paste la cuptor cu branza

Paste la cuptor cu branza

Pastele cu branza la cuptor sunt cina ideala pentru intreaga familie. Iata cum se obtin spaghetele gratinate la cuptor.

Ingrediente:

- 400 g paste,
- 100 grame branza rasa,
- 50 g unt proaspat,
- sare,
- o lingurita pesmet.

Mod de preparare:

1

Se fierb 3 litri apa cu putina sare.

2

Cand apa clocoteste, se da drumul in oala pastelor rupte in doua.

3

Indata ce incep  sa fiarba, se lasa cateva minute pana apa da intr-un clocot, apoi pastele se dau la o parte de pe foc.

4

Spaghetele nu trebuie lasate sa fiarba prea mult si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase.

5

Se scurg bine de apa prin strecuratoarea speciala, cu gauri mari si se limpezesc cu apa rece.

6

Se pun intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt.

7

Se presara deasupra branza rasa amestecata cu putin pesmet si cateva bucatele de unt proaspat.

8

Pastele se dau la cuptor la foc iute, se tin cateva minute, pana ce se rumenesc deasupra.

Mod de servire:

Se servesc calde, cu o lingura de smantana la portie.

Pentru aceasta reteta, puteti folosi si macaroane sau melcisori.

Etichete: paste, paste cuptor, branza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pasca cu branza dulce si stafide este unul dintre produsele nelipsite de pe masa de Paste. Mai...
Pentru aceasta budinca de paste se pot folosi, dupa preferinta, spaghete, macaroane, fundite sau melcisori. Ingrediente: -...
Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare solemna, cea mai mare din an. Ea aduce, prin sacrificiul lui...