Reteta de Pasca cu branza dulce si stafide

Reteta de Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide este unul dintre produsele nelipsite de pe masa de Paste.

Mai jos aveti ingredientele necesare si pasii prin care sa preparati aceasta delicioasa reteta de Pasca cu branza dulce si stafide!

Ingrediente pentru aluat:
- 550 g faina
- 120 ml lapte caldut
- 120 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata sau 25 g de drojdie normala
- 200 g zahar
- 2 galbenusuri
- 100 g unt topit
- coaja de lamaie
- coaja de portocala
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1/2 sticluta esenta roma

Ingrediente pentru umplutura:
- 500g branza de vaci
- 2 linguri smantana
- 2 linguri faina sau gris
- 2 oua
- 100 g zahar
- 150 g stafide
- 2 fiole esenta de rom
- 1 pliculet zahar vanilat
- coaja de lamaie si de portocala
- un praf de sare

Pentru uns Pasca
- 1 galbenus
- 25 ml lapte la temperatura camerei
- miere

Prepararea retetei

1

Se pun la inmuiat in apa stafidele. Se poate pune si putine esenta de rom.

2

Se face maiaua din drojdie, o lingurita zahar si putin lapte caldut. Toate ingredientele se amesteca pana se obtine o pasta consistenta si se lasa la crescut pana isi tripleaza volumul.

3

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt.

4

Se face o gaura in mijlocul fainii unde se vor pune ingredientele: oua, maiaua, lapte, apa, unt topit, zahar, coaja lamaie si portocala si esenta rom.

5

Se framanta ingredientele pana se obtine un aluat ca de cozonac. Acesta se lasa in bol, se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut langa o sursa de caldura sau intr-o camera incalzita.

6

Separat, intr-un alt bol se pregateste compozitia pentru umplutura.

7

Se adauga branza, samantana, faina sau grisul, ouale, zahar, esenta rom, coaja de lamaie, zaharul vanilat si stafidele scoase si scurse de apa.

8

Se amesteca pana se obtine o compozitie uniforma.

9

Dupa ce aluatul a crescut, se scoate si se pune pe o masa unsa cu ulei.

10

Se imparte in doua aluatul. Inainte de a imparti in doua, daca doriti sa faceti o cruce in mijloc, pastrati putin aluat pentru a face crucea pe pasca.

11

Prima parte se intinde si se pune pe fundul tavii rotunde unde se va coace pasca.

12

In prealabil tava trebuie unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.

13

A doua parte se imparte in trei parti egale. Acestea se vor rula si din ele se va face impletitura care se va pune pe marginea tavii de copt.

14

Dupa ce ati aranjat aluatul in tava, se lasa la crescut cel putin 30 de minute.

15

Dupa aceasta perioada, in mijloc se pune umplutura de pasca.

16

Daca ati pastrat putin aluat, puteti face o cruce pe pasca.

17

Se unge pasca cu galbenusul amestecat cu lapte.

18

Se introduce pasca la cuptor pentru circa o ora, la o temperatura de 180 grade celsius.

19

Verificati pasca din cand in cand cu o scobitoare pe care o introduceti in aluat. Daca aceasta iese uscata, inseamna ca aluatul e copt.

20

Dupa ce ati scos pasca o puteti unge cu miere, pe partile laterale.

Pofta buna si Paste Fericit!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pasca cu branza de vaci este un preparat dulce, traditional pentru masa de Paste. Acest desert festiv...
Pasca cu branza de oi este o reteta aperitiv, cu un gust usor picant. Acest preparat culinar...
O alternativa la pasca cu branza sau la cea cu orez este pasca umpluta cu gris si...