Cega fripta la cuptor

Cega fripta la cuptor

Cega este buna in orice combinatie.

Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau sturionul asiatic fript la cuptor.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie si cum se prepara.

Ingrediente:

- 1,5 kg cega,

- 2 linguri de unt sau ulei,

- sare,

- cateva felii de lamaie.

Mod de preparare:

1

Se curata o cega frumoasa.

2

Ca sa se desprinda solzii usor, se opareste cega cu apa clocotita si cu un cutit se rad solzii de la coata spre cap pana ramane pielea neteda.

3

Se asaza intr-o tava cu o lingura de unt.

4

Se unge cu unt si pe deasupra  si se da la cuptor, la foc mijlociu. Este gata in circa 1 ora.

5

Se unge cu unt din timp in timp.

6

Se asaza pe farfurie cu patrunjel tocat si prajit in unt si felii de lamaie. Se serveste cu sos de unt.

Pentru aceasta reteta sanatoasa este nevoie de aproximativ 60 de minute.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol. La noi...
Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate...
Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare