Cum sa afumi pestele. Asta e cea mai tare reteta

Cum sa afumi pestele. Asta e cea mai tare reteta

Pestele afumat e o delicatesa pe care, cu siguranta, orice roman a incercat-o, chiar daca nu reprezinta un produs chiar ieftin. Daca esti innebunit dupa acest preparat si nu mai vrei sa dai atatia bani pe el, ai o solutie la indemana: prepara-l la tine acasa.

Cum sa afumi pestele? Simplu. Aceasta reteta dobrogeana nu da gres niciodata:

Ai nevoie de:

- peste de orice dimensiune(orice doresti - somn, scrumbie, crap, macrou etc);

- apa;

- sare fina si grunjoasa;

- prosoape de hartie;

- dafin;

- cimbru;

- rozmarin.

Ce trebuie sa faci:

- eviscereaza pestele si arunca-i capul(sau curata-i urechile si lasa-l intreg);

- spala bine pestele in interior si indeparteaza pielita care se afla in interiorul burtii. In cazul in care pestele este mare, fa-l file sau taie-l bucati;

- pune pestele in apa rece( niciodata calda, deoarece pestele se va inmuia)cu putina sare fina si lasa-l asa cam jumatate de ora;

- schimba apa de 3-4 ori, pana cand aceasta ramane limpede;

- scoate pestele si sterge-l cu prosoape de hartie;

- presara sare grunjoasa, neiodata peste peste si baga-l la frigider pentru 24 ore;

- scoate pestele, spala-l cu apa rece si leaga-l cu sfoara;

- lasa pestele la aer o zi, pentru a se zvanta;

- afuma pestele, ori la rece(o saptamana), ori la cald(6-7 ore), ori combinat;

- pentru ca gustul sa fie desavarsit, fa jar din lemn de prun, iar in interiroul jarului arunca foi de dafin, cimbru si rozmarin.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Esti mare amator de peste? Daca da, azi avem pentru tine o reteta speciala, cu orgini evreiesti....
Peste la tigaie de zici ca-i facut ca la cuptor? Da. Se poate. Daca pui in practica...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare