Scrumbii prajite la tigaie

Scrumbii prajite la tigaie

Scrumbia este un peste de talie mica cu o lungime de 30-50 cm.

Acesti pesti traiesc inclusiv in Marea Neagra, ei depunandu-si icrele in apele reci din Norvegia si Islanda.

Scrumbia este un peste gras, care se prepara prajit la tigaie in doar cateva minute.

Ingrediente:

- 1,5 kg scrumbii,

- 1 lingura de ulei,

- ½ lamaie,

- frunza de patrunjel.

Mod de preparare:

1

Se curata scumbiile, se taie in doua in lung si se sareaza.

2

Se incinge bine tigaia pe foc, fara unt si fara ulei, deoarece scumbriile fiind grase lasa ele singure grasime.

3

Se usuca bine intr-o carpa curata, se ung cu putin ulei se pun apoi in tigaia incinsa si se prajesc pe o parte si pe alta.

Mod de servire:

Se asaza pe o farfurie lunga cu garnitura de felii de lamaie si frunze de patrunjel. Pentru ca scrumbia este peste gras, se serveste cu lamaie si eventual cu garnitura de legume (cartofi natur, legume mexicane).

La fel de gustoase sunt scrumbiile prajite la tigaie cu mujdei de usturoi si mamaliga.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scrumbia este unul dintre pestii grasi, dar gustosi care se gasesc in apele noastre. Scrumbia poate fi...
Scrumbia este un peste pelagic care traieste in bancuri in mare, in apropiere de tarmuri. Fiind pesti...
Pestele afumat e o delicatesa pe care, cu siguranta, orice roman a incercat-o, chiar daca nu reprezinta...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare