Cum sa prepari merluciu la cuptor

Cum sa prepari merluciu la cuptor

Merluciul este un peste marin din familia gadidae (cod), cu corpul asemanator salaului, cu dinti puternici si mustati. Se comercializeaza in piete cu specific si hipermarketuri. Nu stim cat de popular este merluciul in bucataria ta, insa avem convingerea ca aceasta reteta te va da pe spate. Este vorba despre merluciul preparat la cuptor!

Merluciu la cuptor. Ingrediente:

- 800 grame de file de merluciu;

- o lingura de mustar;

- o lingura de crema balsamica;

- 2 morcovi;

- 2 cepe;

- 2 linguri de smantana fermentata;

- 50 grame de cascaval;

- sare si piper negru macinat, dupa gust;

- 3 linguri de ulei (pentru prajit si uns tava).

Merluciu la cuptor. Mod de preparare:

- spala pestele si elimina-i oasele;

- taie pestele in bucati si aseaza-l pe tava unsa cu ulei;

- presara fiuelul cu sare si piper negru macinat, dupa cum doresti;

- amesteca mustarul si crema balsamica;

- unge pestele cu compozitia rezultata(foloseste o pensula de bucatarie);

- lasa fileurile la marinat pentru un sfert de ora;

- in aceasta perioada, taie ceapa in cubulete si da morcovul prin razatoarea mare;

- prajeste ceapa si morcovul intr-o cantitate mica de ulei, pana se vor inmuia. La final, asezoneaza-le cu sare si piper negru macinat dupa gust;

- imprastie prajeala pe suprafata bucatilor de peste;

- raspandeste smantana fermentata pe legumele prajite cu ajutorul unei furculite;

- presara cascavalul dat prin razatoarea mica peste ele.

- coace pestele timp de jumatate de ora in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius.

Citeste si: Peste la cuptor cu sos alb

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Merluciul este un peste marin din familia gadidae (cod), cu corpul asemanator salaului, cu dinti puternici si...
Macroul este un peste foarte popular in bucataria romanului, indiferent de sezon. Se prepara intr-o multime de...
Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare