Cum sa faci PIZZA cu PORUMB

Cum sa faci PIZZA cu PORUMB

Pizza cu porumb este foarte rar preparata in Italia, tara de origine a pizzei. Cand o s-o gasesti, insa, intr-o pizzerie italiana, ea va purta numele de Pizza Mimosa. Si asta pentru ca seamana cu Torta Mimosa, un tort umplut cu crema de vanilie si acoperit in intregime cu mici cubulete de pandispan.

Ingrediente:

- 500 grame de faina pentru pizza;

- 250  mililitri de apa calduta;

- 20 grame de drojdie proaspata/6 g drojdie uscata;

- 2 linguri de ulei de masline;

- o lingurita rasa de zahar;

- 2 lingurite pline de sare;

- 200 grame de boabe de porumb;

- 125 mililitri de smantana densa pentru gatit;

- 150 grame de mozzarella din lapte de bivolita/vaca;

- 100 grame de prosciutto cotto/sunca Praga;

- o jumatate de lingurita de ulei de masline +o jumatate de lingurita de pesmet (pentru tapetat tava).

Mod de preparare:

- pune drojdia intr-un pahar, adauga zaharul si amesteca pana cand se lichefiaza.

- adauga 2 linguri de apa calda si 2 linguri rase de faina (din cantitatea toatala de faina) si amesteca bine.

- acopera paharul cu folie de plastic alimentara si lasa-l intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, pentru aproximativ un sfert de ora.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pizza in forma de inima este meniul ideal pentru o cina de Valentine’s Day sau pentru a-i...
Lahmacun sau pizza turceasca, asa cum e cunoscuta in fara Turciei, este un preparat pe baza de...
Te-ai gandit vreodata la o pizza atat de mare incat sa ajunga pentru toti invitatii de la...