Ingrediente:
- 100 g de faina de malai;
- un ardei rosu;
- un ardei galben;
- un zucchini mic;
- o ceapa rosie mica;
- 3 rosii mari;
- 100 g de cascaval;
- 150 g de mozzarella;
- 800 ml de apa ;
- 1 ingurita si jumatate de sare;
- 100 g de ciuperci proaspete;
- 2 linguri de frunze de busuioc verde;
- 100 g de masline negre;
- ulei de masline.
Mod de preparare:
- pune faina de malai cu apa si cu o lingurita de sare intr-un bol
- baga bolul la cuptorul cu microunde, la temperatura maxima, timp de 5 minute.
- amesteca bine cu telul mamaliga si mai dai inca 3 minute la cuptorul cu microunde, la temperatura maxima.
- rade cascavalul pe razatoarea mica si amesteca-l bine cu mamaliga fierbinte.
- unge o forma de tarta cu diametrul de 26 cm cu ulei de masline si toarna mamaliga fierbinte in ea.
- niveleaza mamaliga cu ajutorul unei palete si o lasi la racit pentru un sfert de ceas.
- taie ceapa marunt, ardeiul, julien, iar dovlecelul taie-l rondele.
- opareste rosiile, decojeste-le si taie-le marunt.
- incinge putin ulei de masline intr-o tigaie aderenta si caleste intai dovleceii, pana capata o culoare aurie.
- scoate dovleceii pe hartie absorbanta de bucatarie.
- in acelasi ulei, caleste ceapa si ciupercile feliate, pana capata si ele o culoare aurie.
- scoate ciupercile pe hartie absorbanta de bucatarie.
- adauga in tigaie rosiile taiate marunt si frunza de busuioc. Dupa ce au fiert circa 5 minute, pune-lepe blatul de mamaliga. Peste pasta de rosii cu busuioc, presara dovlecelul, ardeii, ceapa, ciupercile si maslinele negre.
- da la cuptor la 200 de grade, timp de 10 minute.
- scoate pizza si presara mozzarella data pe razatoarea mare, apoi mai bag-o la cuptor pentru inca 5 minute sau pana cand branza s-a topit.
Pofta buna!