Cum sa faci pizza turceasca - Lahmacun

Cum sa faci pizza turceasca - Lahmacun

Lahmacun sau pizza turceasca, asa cum e cunoscuta in afara Turciei, este un preparat pe baza de carne tocata si legume. Amestecul e, de obicei, destul de picant, intins pe un aluat mai subtire decat aluatul normal de pizza si e foarte crocant.

Ingrediente pentru blat:

– 350 grame de faina;

– 2 lingurite de drojdie uscata;

– 2 lingurite de sare;

– 2 lingurite de zahar;

– 250 mililitri de apa calduta.

Ingrediente pentru amestecul de carne tocata:

– 400 grame de carne tocata de vita;

– o ceapa mare data pe razatoare;

– 2 rosii mari, date pe razatoare;

– o legatura de patrunjel verde, tocat marunt;

– 3 catei de usturoi dati pe razatoare;

– 2 ardei iuti tocati marunt;

– 2 lingurite pasta de tomate;

– 2 lingurite pasta de ardei;

– 2 lingurite fulgi de ardei;

– o lingurita sare;

– o lingurita piper;

– 100 mililitri de apa.

Mod de preparare:

- amesteca toate ingredientele si framanta-le intr-un aluat elastic, pana cand nu se mai lipeste de maini si e bine legat.

- formeaza apoi o bila, pe care o vei muta intr-un bol curat, uns cu putin ulei.

- acopera bolul cu un prosop curat si lasa amestecul la dospit pentru 60 minute. In acest interval, vei pregati amestecul pentru carne tocata.

- amesteca toate ingredientele destinate amestecului de carne tocata, apoi baga amestecul la frigider pentru o ora.

- dupa ce aluatul a dospit timp de o ora, imparte-l in 10 parti egale, din care modeleaza 10 bile, pe care le intinzi pe masa pudrata cu faina, in cercuri de cca 15-20 centimetri diametru si foarte subtiri.

- pregateste o tigaie pe care o vei incinge bine.

- pe fiecare disc de aluat pune 2-3 linguri din amestecul de carne tocata si intinde-le foarte bine.

- prajeste Lahmacun vreme de 3 minute in tigaie sau pe plita incinsa, fara adaos de ulei, pana e rumenit pe margini si carnea e facuta.

- pe masura ce le coci, le acoperi cu folie, dar asta numai daca doresti sa se inmoaie placintelele, ca sa le poti rula. Daca doresti sa fie foarte crocante, le scoti pe farfurii individuale.

Lahmacun se poate servi cu iaurt natur si ezme ( salata turceasca de rosii).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pizza in forma de inima este meniul ideal pentru o cina de Valentine’s Day sau pentru a-i...
Pizza cu porumb este foarte rar preparata in Italia, tara de origine a pizzei. Cand o s-o...
Pizza Pepperoni! Probabil ca ai auzit de ea sau, poate, chiar ai mancat-o in vreun restaurant cu...